Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Луцький зоопарк поповнився новими мешканцями з родини котячих (фото)

Хутчіш на відвідини!

Фото Суспільного.

Луцький зоопарк поповнився новими мешканцями з родини котячих (фото)

Котики живуть у Луцьку два-три роки

Цими вихідними Луцький зоопарк поповнився новою парою ссавців родини котячих - сервалами. Тварин надали на перетримку до луцького звіринцю з дружнього львівського «Лімпопо»,.

Про це розповіла Суспільному директорка зоопарку Людмила Денисенко.

«Практика обміну тваринами між дружніми зоопарками не нова», - каже Людмила Денисенко. Зоопарки не мають можливості купити тварин, тому часто обмінюються. На таких умовах у Луцькому зоопарку вже 5 років живуть тигри.

«Кішечки» житимуть у Луцьку впродовж 2-3 років. 

Сервали потрапили до звіринцю через те, що був вільний вольєр, який підходив для цих тварин, тому вони тимчасово оселилися тут.

Людмила Денисенко розповіла, що всі вольєри в зоопарку будують за власно зароблені гроші. Цього року планують збудувати новий вольєр для павичів.

Після приїзду тварини вже адаптували до нової оселі, - розповіла директорка звіринцю. Самець виходив зі сховку погуляти вольєром. Самка виходила вночі, оскільки ці тварини звикли вести нічний спосіб життя. Ссавці походять родом із Африки. У дикій природі сервали живуть серед боліт та очерету. Полюють на гризунів, птахів та жаб. Мають довгі ноги, великі вуха, та забарвлення, як у гепардів. 

Сервали від їжі не відмовляються на новому місці проживання. Це хороша ознака, що їм тут комфортно, –каже Людмила Денисенко. До їхнього раціону входить курятина та яловичина.

Тварини перебуватимуть у Луцьку впродовж 2-3 років.

 

 

 

 

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel