Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині священник хотів відсудити у матері народжену від нього поза шлюбом дитину

Скандал із забраною священиком дитиною. Суд виніс рішення

Фото – Рівне Вечірнє.

На Рівненщині священник хотів відсудити у матері народжену від нього поза шлюбом дитину

Суд поставив крапку в резонансній справі

Апеляційний суд Рівненської області залишив без змін рішення суду першої інстанції про те, що батько-священик має повернути дитину її матері, бо не має права проживати з чотирирічним сином.


Про це пише Рівне Вечірнє посилаючись на допис рівненської юристки та сімейної радниці Ліани Диновської. 

«Це довга, у часовому вимірі, справа, принципова для кожної дорослої людини, яка поважає інтереси дітей! Дякую всім, хто долучився до допомоги у висвітленні резонансу, в юридичній допомозі, адвокату, БПД, не байдужим громадянам! Не буду багато коментувати: колишньому священику відмовлено колегією Апеляційного суду Рівненської області у проживанні з ним малолітньої дитини!», – написала правозахисник.

Сімейні радники понад місяць намагалися вирішити проблему 32-річної Марії, колишній співмешканець якої відібрав у неї їхню спільну дитину.

У Марії – троє дітей: двоє дівчаток та хлопчик, якому близько трьох років. Остання дитина народилася поза шлюбом – від співмешканця жінки, який був священиком УПЦ КП.  

Як розповіла жінка сімейній радниці Ліані Диновській, чоловік спершу не визнавав офіційно сина своїм, бо ж священикам мати позашлюбних дітей заборонено. Погодився тільки тоді, коли дитину потрібно було віддавати у дитсадок і жінка вмовила його оформити потрібні документи.

Після цього чоловік відібрав у жінки сина та за півтора місяця не дозволив їй ні разу побачитися з ним.

 

Джерело: Рівне Вечірнє.
Telegram Channel