Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На сайті поліції Рівненщини поширили фейк про витік радіації

Хакери зламали сайт Нацполіції і поширювали фейки.

Фото zn.ua.

На сайті поліції Рівненщини поширили фейк про витік радіації

Зловмисники розповсюджували інформацію про нібито викид радіоактивних речовин на третьому енергоблоці АЕС в місті Вараш

У середу вранці о 11:45 зловмисники скоїли несанкціоноване втручання в роботу офіційного веб-сайту Нацполіціі. У зв'язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація, в тому числі про викид радіоактивних речовин на Рівненській АЕС. 

«Сайт Національної поліції України тимчасово відключений. Наші фахівці працюють над усуненням несправностей. Просимо вибачення за тимчасові незручності!», - повідомила пресслужба Нацполіціі в Facebook.

На деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація, в тому числі про викид радіоактивних речовин на Рівненській АЕС. 

Повідомлення про викид радіоактивних речовин під час навчання на АЕС з'явилося на декількох сторінках обласних управлінь Нацполіції та на сайті Вараської міської ради. Незабаром спікерка Нацполіціі в Рівненській області Марія Юстицкий заявила, що цій інформації довіряти не варто.

Тим часом на сайті поліції Херсонської області поширили фейк про загибель американських інструкторів.Інформація не відповідає дійсності, про що теж повідомили у місцевій поліції.

Telegram Channel