Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
На Рівненщині священника Московського патріархату виселяють із церковного будинку

В конфесії УПЦ (МП) вважають, що колишній настоятель храму має право на будинок.

Скрін із відео «Рівне. Голос церкви».

На Рівненщині священника Московського патріархату виселяють із церковного будинку

Храм перейшов до Православної церкви України, новий його настоятель потребує житла

У селі Поліське Березнівського району Рівненщини священику УПЦ (МП) Степану Корольчуку дали два дні, щоб той звільнив парафіяльний будинок, в який повинен вселитися інший отець.

 Про це із посиланням на «Рівне. Голос церкви» повідомляє «Рівне вечірнє».

«Ми будемо робити ремонт, щоб поселити свого батюшку. Поміняємо вікна на пластикові, ще щось, що вважатиме за потрібне громада. Ми не проти, хай вони збираються, але нехай хату нашому батюшці віддадуть і моляться, де хочуть», – пояснила прихильниця ПЦУ присутньому голові сільради.

Реклама Google

Громада ПЦУ подала позов про виселення, але тільки 25 вересня відбудеться підготовче засідання, на якому буде прийняти рішення про подальший розгляд цієї справи.

Дружина колишнього настоятеля Ніна Корольчук розповіла, що «це не перший раз, коли вони вимагають від нас виселитися з будинку».

«Спочатку вони забрали церкву, тепер хочуть будинок, і це не тільки для того, щоб нас принизити, але щоб нашій громаді не було де молитися», – поскаржилася вона.

Отець Степан був настоятелем Свято-Михайлівської парафії вже 25 років, 20 з яких з сім'єю живе в церковній будівлі, в яку вклав багато своєї праці. Разом зі священиком проживають п'ятеро його власних дітей, два зяті і двоє маленьких онуків.

«Громада ПЦУ подала позов про виселення, але тільки 25 вересня відбудеться підготовче засідання, на якому буде прийняти рішення про подальший розгляд цієї справи», – пояснила правозахисник Рівненської єпархії УПЦ Раїса Приходько.

Нагадаємо, СБУ ідентифікувала російського священника, який катував полонених у Донецьку.

Telegram Channel