Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Програми Волинської облради повинні мати екооцінку

Під дію закону не підпадають лише програми з питань оборони, надзвичайних ситуацій та бюджетні.

Фото Волинської ОДА.

Програми Волинської облради повинні мати екооцінку

Це викликано тим, що у 2018 році вступив у дію Закон України «Про стратегічну екологічну оцінку»

Стан реалізації обласних цільових програм у 2020 році, головними розпорядниками коштів яких є структурні підрозділи облдержадміністрації обговорили в ході сьогоднішньої робочої зустрічі під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка. Про це інформується на сайті Волинської обладміністрації.

Участь у робочій нараді також взяли перший заступник та заступник голови ОДА Сергій Мовенко та Олександр Троханенко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, управління Національної поліції у Волинській області та військового комісаріату.

Про загальну ситуацію з виконання цільових програм в області та вимоги до підготовки нових програм розповів керівник департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів ОДА Ігор Чуліпа.

За словами Ігоря Чуліпи, обласною радою затверджені та діють 43 регіональні програми. З них у 2020 році профінансовано з обласного бюджету 26 програм, частина програм не потребує фінансування, для інших у поточному році не виділенні кошти. Також керівник, департаменту зовнішніх зносин розповів про нові умови підготовки та затвердження обласних цільових програм. Зокрема, у 2018 році вступив у дію Закон України «Про стратегічну екологічну оцінку», відповідно до якого усі нові програми, які виноситимуться на розгляд обласної ради повинні пройти стратегічну  екологічну оцінку. Під дію закону не підпадають лише програми з питань оборони, надзвичайних ситуацій та бюджетні.

Усі нові програми, які виноситимуться на розгляд обласної ради повинні пройти стратегічну  екологічну оцінку. 

«Відповідно до Закону України про СЕО, усі обласні програми віднесені до документів державного значення та повинні пройти стратегічну економічну оцінку. В залежності від важливості та значення програми, така оцінка коштує від 50 до 250 тисяч гривень», – розповів Ігор Чуліпа.

Окрім цього, учасники зустрічі обговорили потребу пролонгації частини обласних програм, дія яких завершується у 2020 році. Для прикладу, такою програмою є Обласна цільова соціальна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки. За словами Людмили Сербіненко, заступниці директора департаменту соціального захисту населення ОДА, у 2020 році через пандемію СОVID-19 не вдалося реалізувати усі заходи цієї програми. Відтак, є потреба пролонгації на 2021 рік.

«Керівники структурних підрозділів повинні детально вивчити ситуацію з виконання програм, проаналізувати їх важливість для населення та області загалом. До кінця тижня передати управлінню економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації остаточні висновки щодо продовження чи зупинення дії програми», – наголосив голова ОДА.

Telegram Channel