Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ляшко: На національний локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше

Ляшко: «Люди не дотримуються цих норм, поки хтось із їхніх близьких не потрапляє в лікарню, особливо в реанімацію».

Фото Віктор Ляшко / Facebook.

Ляшко: На національний локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю «Радіо НВ», опублікованому у Facebook 23 вересня, прокоментував чутки про те, що після місцевих виборів країна піде на жорсткий карантин

Статистика нових випадків COVID-19, яку публікують щодня, – це дані, що спізнюються на два-три дні, але загальна тенденція до зростання кількості інфікованих коронавірусом очевидна. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, інформує сайт gordonua.com.

«Щодо національного локдауну, то я б не прив'язувався до якоїсь дати. На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше. Залежить тільки від зростання кількості випадків інфікування коронавірусом. Інші країни показують приклад. Ізраїль уже пішов. Тут мало сподіватися на те, що ми не повторимо цей досвід, хоча потрібно все для цього робити», – зазначив Ляшко. Він підкреслив, що жорсткого карантину вдасться уникнути, якщо українці будуть дотримуватися санітарних норм і епідемію можна буде контролювати.

«На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше... Тут мало сподіватися на те, що ми не повторимо цей досвід, хоча потрібно все для цього робити», – зазначив Ляшко. 

«Люди не дотримуються цих норм, поки хтось із їхніх близьких не потрапляє в лікарню, особливо в реанімацію. Тому що здається, що це така легка хвороба і її легко переносять. Так, багато людей її переносить легко, але в той же час, коли ми говоримо про необхідність носити маску, то йдеться і про турботу до людей старшого віку», – сказав головний санлікар.

Telegram Channel