Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинський інститут післядипломної освіти святкує 80-ку

Заклад іде в ногу з часом: тепер тут викладають про змішане навчання.

Фото vippo.org.ua.

Волинський інститут післядипломної освіти святкує 80-ку

Заклад створили 1940 року

З нагоди поважної дати сьогодні у ВІППО відбулися урочистості у форматі наукових читань «Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти: історія, сучасність та перспективи розвитку». Про це йдеться на сайті Волинської облради.

Напередодні в.о. ректора закладу Петро Олешко гостинно запрошував гостей свята відвідати місцевий музей, який відкритий в інституті ще в 2003 році з ініціативи багаторічного керівника і в минулому депутата обласної ради Ганни Маслай.

Привітати співробітників ВІППО прийшло чимало друзів закладу. Серед них - народний депутат України - Ірина Констанкевич. Вона передала  вітання від усієї парламентської спільноти освітян.

«80 років - це серйозна дата в межах людського віку, але я накладаю цю цифру на історію волинської педагогічної історії. І ви всі є її літописцями. Педагоги, які від вас повертаються, несуть ковток цього свіжого повітря, нові знання, краплиночку усвідомлення того, що ми є всі однією великою родиною. Я вам хочу саме за це подякувати. За те, що ви створили такий канал сучасного інформативного, духовного спілкування з багатотисячною вчительською родиною Волині  і України», - зазначила Ірина Костанкевич.

 Потому слова вдячності від усіх волинян звучали від голови обласної ради Ірини Вахович. «Професія вчителя вимагає самовідданої праці. Ви ж генеруєте нові ідеї, нові методики, ви даєте натхнення. А це  найголовніше, що запалює ту вчительську  душу, щоб іти до учнів зі світлом. Щиро дякую   за ту титанічну роботу, яку ви робите», - сказала голова облради.

«Ви показуєте приклад усьому 25-тисячному педагогічному колективу волинян. Ви – попереду», – не шкодувала добрих слів Людмила Плахотна.

Вітання від голови ОДА Юрія Погуляйка  переказала  начальник управління освіти та науки ОДА Людмила Плахотна: «Для управління освіти інститут - це опора, права рука, без вас ми би не справилися. Всі завдання, які ставить управління ви успішно виконуєте. Всі освітянські реформи реалізовуєте ви. Ви показуєте приклад усьому 25-тисячному педагогічному колективу волинян. Ви - попереду, ви - флагман» не шкодувала компліментів Людмила Плахотна. Вона також підкреслила, що ВІППО не тільки забезпечує якісну перекваліфікацію, а й створює комфортну атмосферу для вчителів, які приїздять на курси. «Тут гуртуються, відпочивають, ходять на концерти. Попереду у вас ще кращі часи», - додала очільниця профільного управління.

 В день свята традиційно було багато квітів та нагород  від  органів влади. Почесним гостям урочистостей також вручили подарунки, а саме  колективну монографію «Становлення і розвиток системи післядипломної педагогічної освіти у Волинській області», у якій відтворено всю історію закладу. 

Довідково за матеріалами офіційного сайту ВІППО:

ВІППО — єдиний у регіоні заклад післядипломної педагогічної освіти, який забезпечує підвищення кваліфікації педагогів.

Згідно з постановою Ради народних комісарів УРСР від 4 березня 1940 р. № 316 «Про реорганізацію початкових і середніх шкіл на території західних областей України», з метою підвищення культурного рівня їх населення і здійснення загального навчання Рада народних комісарів Української РСР зобов’язала Народний комісаріат освіти республіки організувати з 15 березня 1940 р. у Волинській області Інститут підвищення кваліфікації вчителів.

1993 р. — зміна назви інституту на Волинський обласний навчально-методичний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів. У 2001 р. назву закладу змінено на Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти.

ВІППО сьогодні — це сучасний центр підвищення кваліфікації педагогічних кадрів.

Telegram Channel