Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Зеленського просять прирівняти українок до шведок, норвежок та ізраїльтянок – відправляти їх служити строкову службу

Українкам військова форма неабияк пасує...

Фото life.pravda.com.ua

Зеленського просять прирівняти українок до шведок, норвежок та ізраїльтянок – відправляти їх служити строкову службу

Відповідна петиція зареєстрована на сайті Президента України

Владислав Сломінський зареєстрував на сайті Президента України петицію з вимогою поширити проходження строкової військової служби не лише на чоловіків, а й на жінок.

«Шановний Володимире Олександровичу! На сьогоднішній день в Україні зроблено багато кроків для досягнення справжньої рівності чоловіків та жінок у різних сферах суспільного життя, в тому числі і в армії – закон про рівні права та можливості чоловіків і жінок під час проходження військової служби набув чинності минулого року. Проте в нашій державі досі існує така ганебна практика як обов’язковий призов на строкову військову службу лише чоловіків. Україні, як воюючій державі, для задоволення потреби у солдатах-строковиках потрібні кращі з кращих громадяни незалежно від статі. Практика обов’язкового призову жінок до армії все частіше знаходить підтримку у різних країнах світу: гендерно-нейтральний призов сьогодні існує у Швеції, Норвегії, Ізраїлі та ряді інших держав.

Практика обов’язкового призову жінок до армії все частіше знаходить підтримку у різних країнах світу: гендерно-нейтральний призов сьогодні існує у Швеції, Норвегії, Ізраїлі та ряді інших держав.

Тому, враховуючи вищезазначене, вимагаємо ввести обов’язковий призов на строкову військову службу усіх придатних за станом здоров’я громадян жіночої статі, які на момент проведення чергового призову досягли 18-річного та не досягли 27-річного віку», - йдеться в тексті петиції.

Telegram Channel