Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ковелі добудують приймальне відділення міської лікарні

Відбулася 72 сесія міськради.

Фото: з фейсбук-сторінки Віри Федосюк.

У Ковелі добудують приймальне відділення міської лікарні

Учора на сесії міської ради депутати з третьої спроби таки підтримали проєкт рішення про об’єднання у переліку інвестування двох об’єктів – незавершеного будівництвом восьмиповерхового багатоквартирного житлового будинку з поліклінікою і торговельно-офісними приміщеннями та приймального відділення

На серпневому та позачерговому засіданні воно не набрало необхідної кількості голосів і реконструкція приймального відділення Ковельського МТМО опинилась під загрозою.

Нагадаю, що у рамках Національної програми «Велике будівництво» із державного бюджету місто отримало 8 мільйонів гривень із 24 для цього проєкту.

На замовлення медзакладу розроблено проектно-кошторисну документацію. Вона передбачає перепланування існуючих приміщень та влаштування нового двоповерхового корпусу. Приймальне відділення буде мати в’їзд для автотранспорту невідкладної медичної допомоги через павільйон (критий навіс), входи – для планових хворих, в окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби, а також – для маломобільної групи населення з влаштуванням підйомника. У відділенні буде облаштовано рецепцію, консультативно-оглядові кабінети, місця для очікування пацієнтів та супроводжуючих, вбиральні тощо.

Питання викликало надзвичайно бурхливу та емоційну дискусію. Та все ж результат голосування був позитивним.

У разі успішної реалізації проєкту з реконструкції приймального відділення у визначені строки у медзаклад за кошти державного бюджету додатково надійде спеціалізоване медичне обладнання. Це – магнітно-резонансний томограф, комп’ютерний томограф, апарат УЗД та інше. Його вартість обчислюється десятками мільйонів гривень.

Першу чергу будівництва необхідно виконати у цьому році та освоїти державну субвенцію. Загальна ж кошторисна вартість реконструкції становить орієнтовно 24 мільйони гривень. Зрозуміло, що у нинішніх реаліях місто не має на це власних коштів. Тому була пропозиція виставити фундаменти по вул.Івасюка, як конкурсну інвестиційну пропозицію для реконструкції приймального відділення Ковельського МТМО. Це б дозволило отриманий фінансовий ресурс для проведення робіт з реконструкції приймального відділення. Разом з тим добудувати восьмиповерховий багатоквартирний житловий будинок з поліклінікою та торговельно-офісними приміщеннями по вул. В.Івасюка.

У зв’язку з цим на цю сесію знову було винесено проєкт рішення про об’єднання у переліку інвестування двох об’єктів – незавершеного будівництвом восьмиповерхового багатоквартирного житлового будинку з поліклінікою і торговельно-офісними приміщеннями та приймального відділення. Питання викликало надзвичайно бурхливу та емоційну дискусію. Та все ж результат голосування був позитивним.

Наступний крок — пошук інвестора.

Джерело: Віра ФЕДОСЮК, секретар Ковельської міської ради
Telegram Channel