Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Через пандемію коронавірусу волиняни менше вакцинують дітей

Чи варто нехтувати щепленнями.

Фото з відкритих джерел.

Через пандемію коронавірусу волиняни менше вакцинують дітей

Лікарям часто доводиться переконувати батьків у необхідності вакцинації

Через пандемію коронавірусу на Волині знизився рівень вакцинації серед дорослих та дітей. Максимально низькою вона була у квітні.

Про це розповіла в програмі «Сьогодні. Головне» на Суспільному лікарка відділення імунопрофілактики обласного центру громадського здоров'я Леся Іванишин.

За її словами, низький рівень охоплення щепленнями медики почали спостерігати ще на початку року. Чимало волинян посунули календар вакцинації через епідемію коронавірусу: «На початку пандемії було досить мало знань про саме захворювання. Але вже після позиції міжнародних організацій ми бачили зростання рівня охоплення щепленнями в травні й по сьогоднішній день».

Чимало волинян посунули календар вакцинації через епідемію коронавірусу.

В серпні, перед початком нового навчального року лікарі зафіксували значне зростання рівня охоплення щепленнями. «Потрібно розуміти, що ми перші 3-4 місяці втратили. І потрібно зараз надолужувати вакцинацію», - каже Леся Іванишина.

Керівниця управління здоров'я облдержадміністрації Людмила Тимощук розповіла, що на Волині рівень вакцинації дітей до року нині майже 50%.

Ревакцинація серед дорослих менша: «по Україні 28%, у нас 24,1%. В принципі, у нас не катастрофічна ситуація».

Медик каже, що останні роки серед волинян не фіксували захворювання на дифтерію.

А педіатр Луцької міської дитячої поліклініки Ірина Поручнік каже, що із 951 пацієнів на її дільниці 10% дітей не мають усіх необхідних щеплень. Батьків часто доводиться переконувати у необхідності вакцинації: «Є різні релігійні якісь поняття, бояться, надивляться відео. Розповсюджують диски антивакцинальні, вони нічим не підтверджені їхні боязні про вакцинацію».

 

Реклама Google

У Луцькій міській дитячій поліклініці отримати щеплення можна після огляду сімейного лікаря та за попереднім записом. Від дифтерії, кашлюка, правця використовують вакцину індійського виробника.

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel