Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Знайомтесь – найбагатший китаєць

Жонґ зробив статки на мінеральній воді.

Фото Газета по-українськи.

Знайомтесь – найбагатший китаєць

Новим найбагатшим жителем Китаю став власник компанії мінеральної води Nongfu Spring Жонґ Шаншан

Шаншан випередив співзасновника холдингу Alibaba, власника популярного інтренет-магазину AliExpress, Джека Ма. Про це пише Газета по-український з посиланням на CNN.

Нещодавно купив контрольний пакет акцій в компанії, яка виготовляє щеплення проти коронавірусу, Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise.

Реклама Google

Згідно з даними Bloomberg Billionaires index, досі Шаншан займав 3 місце в рейтингу найбагатших китайців. Його статки оцінюють в $58,7 млрд. Багатство Джека Ма - $56,7 млрд.

Жонґ зробив статки на мінеральній воді. Нещодавно купив контрольний пакет акцій в компанії, яка виготовляє щеплення проти коронавірусу, Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise. Акції активно ростуть. Завдяки цьому за місяць заробив біля $20 млрд. У співпраці з двома університетам фармацевтична фірма працює над щепленням від COVID-19.

Попри ріст статків Шаншана через вдалі інвестиції, він не найбагатшa людинa в Азії. Ним залишається індійський телекомунікаційний магнат Мукеша Амбані. У списку найбагатших людей планети Шаншан займає 17 позицію.

Telegram Channel