Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Люди самотужки встановили 11 лежачих поліцейських

Зібрали з усіх жителів 4-х під’їздів близько 8000 гривень і встановили перешкоди.

Фото Суспільного.

Люди самотужки встановили 11 лежачих поліцейських

11 лежачих поліцейських власноруч встановили жителі будинку на житловому масиві Тополя у Дніпрі. За словами місцевого Олега Демуса, зробили це, аби поблизу будинку їздило менше машин, їх каже, багато, через двір водії оминають затори, інформує Суспільне.

Штучні перешкоди встановлюють лише за погодженням поліції або за рішенням міської ради розповів речник патрульної поліції Павло Карманов, говорить, тому хто їх встановив загрожує адміністративна відповідальність. Більше знає Юлія Безбородько.

Звертались із сусідами до міської ради, відповіді не дочекались тому проблему вирішили власноруч.

Через прибудинкову дорогу водії оминають затори на вулиці Панікахи, розповідає Олег Демус, чоловік живе у будинку поруч з яким встановили перешкоди. У години пік говорить, неможливо вийти з під’їзду, постійно їздять машини. Каже, звертались із сусідами до міської ради, відповіді не дочекались тому проблему вирішили власноруч – зібрали з усіх жителів 4-х під’їздів близько 8000 гривень і встановили 9 саморобних лежачих поліцейських. Тепер вздовж будинку їх 11, дві перешкоди встановили ще 15 років тому.

«Неможливо було перейти, щоб викинути сміття. Ображали, принижували у відповідь, зі швидкістю понад 60 їздили. Ми зібрались комітетом дому, з усіх під’їздів забрали гроші і поклали усі лежачі поліцейські. Можливо, ми трохи погарячкували, за те зараз спокійно мої онуки виходять на вулиці. Поліцейські лежать за ДЕСТом, не вище 10 сантиметрів», – говорить Олег Демус – місцевий.

За словами речника патрульної поліції Павла Карманова, щоб встановити штучну перешкоду на дорозі треба звернутися до поліції чи у міськраду, після чого фахівці вирішають, чи доцільно встановлювати лежачих поліцейських. Самостійно їх зводити не можна.

За словами речника патрульної поліції Павла Карманова, щоб встановити штучну перешкоду на дорозі треба звернутися до поліції чи у міськраду, після чого фахівці вирішають, чи доцільно встановлювати лежачих поліцейських. Самостійно їх зводити не можна. «За це передбачена адміністративна відповідальність за статтею 139. Штраф 340грн., або навіть громадські роботи», говорить Павло Карманов – речник патрульної поліції в області.

Скарг щодо 11 лежачих поліцейських в поліції не отримували, говорить Павло Карманов. За словами ж Олега Демуса, планують перегородити й тротуари біля будинку.

Telegram Channel