Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Криму пересохла четверта за цей рік річка

Висохле русло річки Танасу біля села Кирпичне Білогірського району.

Фото ua.krymr.com.

У Криму пересохла четверта за цей рік річка

До середини вересня невелика кількість води в річці була, але в третій декаді вересня – висохла

У Білогірському районі Криму пересохла річка Танасу (права притока річки Біюк-Карасу), повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

За інформацією місцевих жителів, до середини вересня невелика кількість води в річці була, але в третій декаді вересня – висохла. Також у селі Кирпичне Білогірського району вперше за багато років повністю висох ставок, який служив водопоєм для худоби і місцем риболовлі для місцевих жителів.


Висохлий ставок біля села Кирпичне, Білогірський район.
 

«Дуже посушливий і жаркий вересень добиває водні об'єкти, що збереглися. Цього місяця висохла не тільки річка Танасу, а й наш ставок. Такого не пам'ятають і старожили. Колодязі теж порожніють. Відбувається щось страшне і це лякає нас. З кожним днем ми все більше стурбовані ситуацією з водою», – розповів кореспонденту Крим.Реалії житель села Кирпичне, який не називає своє ім'я з міркувань безпеки.

У серпні на півострові пересохло кілька річок, які живлять водосховища. Йшлося про річки Альма, Чорна і Бельбек.

Раніше Гідрометцентр Криму повідомляв, що в серпні на півострові пересохло кілька річок, які живлять водосховища. Йшлося про річки Альма, Чорна і Бельбек.

У російському уряді Криму повідомили, що готуються до «найгіршого сценарію» з водопостачанням півострова. Підконтрольний Кремлю глава Криму Сергій Аксенов раніше повідомляв, що не виключає того, що Росія визнає надзвичайною ситуацію з водопостачанням Криму. Він також стверджував, що 2020 рік став найбільш посушливим за 150 років спостережень.

Українська влада неодноразово заявляла про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлене тільки після деокупації півострова.

Моніторингова місія ООН в Україні також наполягає на тому, що «Росія несе основну відповідальність за забезпечення доступу до води захищеним особам у Криму».

Telegram Channel