Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Волині водії поїхали по свіжоукладеному асфальту і зіпсували ремонт дороги (Фото)

Дорожники показали водіїв-порушників.

Фото – САД.

На Волині водії поїхали по свіжоукладеному асфальту і зіпсували ремонт дороги (Фото)

Одні будують, а інші - руйнують

У рамках стратегії «Зшити Україну якісними дорогами» на Волині продовжують відновлювати автошляхи державного значення.Одна із них – дорога зі статусом регіональної Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква, що пролягає територією Волині та Львівщини. Із майже 160 км загальної протяжності, 87.8 км цього автошляху перебуває у віданні Служби автомобільних доріг у Волинській області. Упродовж 2018-2019 років на Волині відновлено понад 27 км цієї важливої для регіону транспортної артерії, цьогоріч відремонтують ще 20 км.

Водночас, волинські дорожники нарікають,  що користувачі доріг ігнорують будь-які заходи з організації дорожнього руху під час ремонтів, нехтують правилами,  зволікають на дорожні знаки, цим самим завдаючи шкоди зробленому. Приклад – зіпсоване щойно встелене асфальтне покриття на трасі біля Володимира.

Про це інформує Служба автомобільних доріг області.

Нині на Волині ремонтом охоплено три ділянки автошляху Р-15, серед них відрізок Верба – Володимир-Волинський, де 25 вересня приступили до робіт з влаштування верхнього шару дорожнього покриття. Фінішне асфальтування розпочали зі сторони районного центру і рухаються в сторону Ковеля. Роботи виконує ТзОВ «Автомагістраль-Південь».

Втім, як зазначають в Службі автомобільних доріг області, важко та небезпечно виконувати дорожні роботи, коли поруч безперестанку проїздять автомобілі. Дорожники, дбаючи про користувачів доріг, не стали на цій ділянці перекривати рух транспорту повністю, а організували його в реверсному режимі (почергово однією зі смуг руху).

 Попри заборонні знаки, червоний сигнал світлофора та вимоги регулювальника автомобілі здійснили виїзд на свіжоукладений і ще не укатаний асфальт.

 

Про проведення дорожніх робіт та тимчасову схему організації дорожнього руху користувачів дороги інформують встановлені тут відповідні дорожні знаки та інші технічні засоби, а також регулювальник. Та попри це, на автошляхах є чимало горе-водіїв, які ігнорують будь-які засоби організації дорожнього руху, нехтуючи правилами дорожнього руху наражають на небезпеку себе та оточуючих, зводять нанівець працю дорожників і завдають збитки.

На фото- та відеоматеріалах – один із численних таких випадків безвідповідальності водіїв на ділянці ремонту автошляху Р-15 на під’їзді до Володимира-Волинського. Попри заборонні знаки, червоний сигнал світлофора та вимоги регулювальника всі ці автомобілі здійснили виїзд на свіжоукладений і ще не укатаний асфальт.

«Такими діями не лише знецінено працю дорожників, а й завдано шкоду державі, кожному платнику податків, кожному користувачу автошляхом. Цих слідів на дорожньому покритті вже не ліквідувати, – резюмують в дорожній службі.

 

Служба автомобільних доріг у Волинській області звертається до всіх водіїв та інших учасників дорожнього руху: «Люди в сигнальних жилетах на автошляхах працюють заради вашого безпечного та комфортного проїзду».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Служба автомобільних доріг області.
Telegram Channel