Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
В Україні оновили зони карантину: де діятимуть найсуворіші обмеження

Зонування почало діяти від 28 вересня

Фото з відкритих джерел.

В Україні оновили зони карантину: де діятимуть найсуворіші обмеження

Зонування почало діяти від 28 вересня

В Україні оновили зони карантину: в яких містах і районах діятимуть найсуворіші обмеження
 нове карантинне зонування. Найсуворіші обмеження будутьу так званій «червоній «зоні. Про це розповіли у ТСН.

В оновленому списку поменшало регіонів у червоній зоні. Якщо раніше у ній було 14 міст та районів, то наразі залишаться тільки два міста. Це райцентр Бережани у Тернопільській області та сам Тернопіль. 

 

 Підприємці мають визначитися, чи відкривати магазини і бари. Громадський транспорт теж їздитиме, однак з табличками «спецтранспорт».

В обласному центрі знову відмовидися виконувати суворі обмеження. Тож школи, дитсадки та магазини сьогодні, ймовірно, відкриються і працюватимуть у звичному режимі. Хоча міський голова заявив напередодні, що батьки можуть обирати або  дистанційне навчання, або ходити до школи. Так само і підприємці мають визначитися, чи відкривати магазини і бари. Громадський транспорт теж їздитиме, однак з табличками «спецтранспорт». До салону палон пускатимуть пасажирів лише за кількістю сидячих місць.

До слова, Тернопіль уже втретє із серпня потрапляє у «червону» зону. Жодного разу не виконував приписи МОЗу посилити карантин. Цього разу місто потрапило до суворої зони, бо за останні два тижні там середній показник захворювнності у п'ять разів вищий, ніж в інших областях України.

 

До «помаранчевої» зони карантину потрапили понад сотня населених пунктів. Серед них шість обласних центрів: Івано-Франківськ, Ужгород, Суми, Хмельницький, Харків та Чернівці. Натомість столиця від 28 вересня переходить на ще слабший - «жовтий» рівень небезпеки.

Як повідомлялося, під час засідання 16 вересня Кабінет міністрів України змінив умови поділу регіонів на зони карантину, а також правила для кожної із зон. Зокрема, у «зеленій», «жовтій» і «помаранчевій» зонах правила проведення культурних подій стали однаковими. У «помаранчевій» зоні на вході в усі установи, куди приходять відвідувачі, необхідно на вході буде вказати площу приміщення, а також кількість людей, які можуть бути всередині.

Джерело: ТСН
Telegram Channel