Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині засудили браконьєрів, які під час нересту ловили сітками рибу в Нацпарку

Збитки, завдані рибним запасам, склали 13 156 грн.

Фото Волинський рибний патруль.

На Волині засудили браконьєрів, які під час нересту ловили сітками рибу в Нацпарку

Першого вересня 2020 року у м. Ківерці Волинської області відбулося судове засідання у справі про факт незаконного вилову водних біоресурсів, який було викрито Волинським рибоохоронним патрулем

Так, 11 травня 2020 року троє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями лову. За допомогою десяти мисинових сіток вони встигли виловити рибу: карась сріблястий – 106 екз., лин – 27 екз., окунь – 22 екз., щука – 2 екз. Збитки, завдані рибним запасам, склали 13 156 грн. Інцидент стався но водному об’єкті, поблизу села Микове Ківерцівського району Волинської області, на території Національного природного парку «Цуманська пуща».

Ківерцівський районний суд Волинської області постановив визнати винними громадян у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України та на підставі санкції вказаної статті призначити їм покарання у вигляді штрафів в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 грн, кожному

В ході судового засідання встановлено, що внаслідок великого антропогенного навантаження на річки, озера, придаткові водойми, зарегулювання дамбами, шлюзами, умови для відтворення водних біоресурсів на вказаному водному об`єкті є ускладненими, а тому, вказані протиправні дії, які призвели до вилову маточного поголів`я щуки, окуня звичайного, лина та карася сріблястого, які могли дати потомство в нерестовий період 2020-2021 років, спричинили істотну шкоду.

 

 Обвинувачені в судовому засіданні свою вину в інкримінованому їм кримінальному правопорушенні визнали повністю, давши суду показання про те, що вони справді незаконно займалися рибним промислом, яке заподіяло істотну шкоду.

Ківерцівський районний суд Волинської області постановив визнати винними громадян у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України та на підставі санкції вказаної статті призначити їм покарання у вигляді штрафів в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 грн, кожному. Десять мисинових сіток суд ухвалив знищити. Відшкодування завданих збитків рибним запасам України у сумі 13 156 грн буде вирішуватись в порядку цивільного судочинства.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Волинський рибоохоронний патруль.

Telegram Channel