Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Маршрутка зупиняється там, де закінчується дорога: у селі під Луцьком проблеми з транспортом

Транспортна проблема.

Фото Суспільного.

Маршрутка зупиняється там, де закінчується дорога: у селі під Луцьком проблеми з транспортом

Чому маршрутка не їде далі

Жителі села Прилуцьке, що поблизу обласного центру, скаржаться на відсутність ремонту дороги. Цього року населений пункт приєднали до Луцька. Пустили маршрут №19, який має їхати до кінця села, а доїжджає лише туди, де є дорога.

Про це розповіла Суспільному місцева жителька Олена Бортник.

За її словами, торік дорожнє покриття відремонтували на двох вулицях – Наливайка та початку вулиці Богуна, решту обіцяли зробити влітку. Коли місцеві жителі звернулися з питанням, чому немає дороги, то в міській раді відповіли, що немає грошей, - розповідає жінка.

Коли місцеві жителі звернулися з питанням, чому немає дороги – в міській раді відповіли, що немає грошей.

Маршрутка № 19 курсує Прилуцьком поки є дорога, далі не хоче їхати, каже місцева жителька Зоя Гонтар. Невідремонтована частина дороги - 650 метрів, вона з'єднує весь Прилуцьк і село, яке поблизу. Там люди теж чекають цієї маршрутки та не мають чим добиратися в Луцьк.

Водій маршрутки Сергій місцевим жителям каже - пред'являйте претензії хазяїну маршруту. «Нам сказали тут розвертатися, ми розвертаємося, нам сказали в кінець не їхати, ми не їдемо. Нам скажуть в кінець їхати, ми будемо їхати», - каже чоловік.

Виконувач обов'язків старости Прилуцького старостинського округу Валентин Арчибасов говорить: частину дороги прогрейдерували, ще підсипатимуть асфальтною крихтою. Закінчити ремонт цього року, з його слів, не вдасться, бо бракує грошей.

Директор житлово-комунального господарства Луцької міськради Микола Осіюк каже, що позаяк Прилуцьке приєдналося до Луцька, то коштів з області на цю дорогу не дали. Її будуть робити за кошти бюджету міста в районі 4, 5 мільйонів.

 

Нині на вулиці Ківерцівській йде ремонт, вантажні машини та фури об'їжджають по Прилуцьку, розбивають і так недоремонтовану дорогу у селі. Місцеві мешканці кажуть, якщо дорогу не ремонтуватимуть, а маршрутки не їздитимуть, то будуть її перекривати.

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel