Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Куди підуть зекономлені волинськими школами під час карантину майже 1,5 мільйона гривень

У зв’язку з запровадженням карантину та переведенням навчання на дистанційну форму зекономили майже 1,5 мільйона гривень.

Фото fakty.com.ua.

Куди підуть зекономлені волинськими школами під час карантину майже 1,5 мільйона гривень

До показників бюджету області в сфері освіти внесуть зміни

На засіданні бюджетної комісії депутати підтримали проєкт розпорядження «Про  внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік», інформує Волинська обласна рада.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України області з державного бюджету у грудні 2019 року було виділено додатково понад 47 мільйонів гривень освітньої субвенції, з яких 22 мільйони – на придбання шкільних автобусів (у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами).

Шкільні автобуси купуватимуть за умови співфінансування з місцевих бюджетів. Аби забезпечити співфінансування, управлінню освіти і науки на 2020 рік додатково виділили понад 2,5 мільйона гривень.

При цьому передбачено, що шкільні автобуси купуватимуть за умови співфінансування з місцевих бюджетів. Аби забезпечити співфінансування, управлінню освіти і науки на 2020 рік додатково виділили понад 2,5 мільйона гривень. Отож скоротили субвенції Ковельського міського бюджету на 672 тисячі гривень, бюджету Прилісненської сільської ОТГ на 672 тисячі гривень, бюджету Колодяжненської сільської ОТГ на 583 тисячі гривень, бюджету Любомльської міської ОТГ на 608 тисяч гривень.

Крім того обласному бюджету виділені субвенції з Камінь-Каширського районного бюджету (30 тисяч) на електрифікацію навчально-практичного центру «Кухарів, кондитерів» Камінь-Каширському ВПУ, з бюджету Луцької міської ОТГ (10 тисяч) на закупівлю обладнання для друку Музею історії Луцького Братства, з Шацького районного бюджету (180 тисяч) на придбання обладнання для їдальні Шацького лісового коледжу.

Також у зв’язку з запровадженням карантину та переведенням навчання на дистанційну форму зекономили майже 1,5 мільйона гривень. Ці кошти спрямують на збільшення видатків на проведення капітального ремонту покрівлі господарчого блоку Нововолинського наукового ліцея-інтерната (615 тисяч гривень), завершення реконструкції робочого корпусу Рожищенського навчально-реабілітаційного центру (115 тисяч), на придбання матеріалів для проведення поточного ремонту аварійного даху Центру науково-технічної творчості учнівської молоді (8 тисяч), ремонту аварійних дахів (протікають), з одночасним виготовленням ПКД, для котельні та господарських споруд Волинського обласного еколого-натуралістичного центру (451 тисяча), оновлення комп’ютерного обладнання Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій (290 тисяч).

Telegram Channel