Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Міський голова Берестечка Валентина Залевська: «Про закриття ФАПів навіть не може бути мови»

Керівник застерегла про можливі ризики адміністративної реформи.

Фото зі сторінки Валентини Залевської у Facebook.

Міський голова Берестечка Валентина Залевська: «Про закриття ФАПів навіть не може бути мови»

Будівництво доріг між селами громади, благоустрій і якісні комунпослуги – в очільниці найменшого на Волині міста грандіозні плани

Оновлення дитсадка «Малятко», реконструкція вуличного освітлення, облаштування відділення поліції, ремонт мосту через рукав річки Стир, купівля житла для сироти, будівництво літньої сцени у міському парку та встановлення системи вуличного відеонагляду, облаштування пляжу в Берестечку, створення Центру національної пам’яті, історії та культури, а в ньому – Будинку культури, перенесення народного історичного музею у нове приміщення, благоустрій Меморіалу Слави на Майдані Соборності, встановлення пам’ятного хреста на місці розстрілу Українських Січових Стрільців...

Це зовсім неповний перелік конкретних справ, які вдалося реалізувати Валентині Залевській на посаді міського голови.

Перш за все потрібно налагодити надійне сполучення між селами громади та її центром: провести дорожні ремонтні роботи, залучити до співпраці автобусних перевізників. У цьому випадку автомобілі швидкої допомоги зможуть без проблем дістатися на виклик у будь-який куточок наших сіл та містечка.

Нині, каже керівник, завдяки децентралізації громади отримали більше можливостей для розвитку, а водночас і зросли ризики. Зокрема, йдеться про малі населені пункти. Для того, що села розвивалися, Валентина Залевська намітила конкретні проєкти для їх підтримки:

– Перш за все потрібно налагодити надійне сполучення між селами громади та її центром: провести дорожні ремонтні роботи, залучити до співпраці автобусних перевізників. У цьому випадку автомобілі швидкої допомоги зможуть без проблем дістатися на виклик у будь-який куточок наших сіл та містечка.

Жінка вважає, що не може бути й мови про закриття ФАПів. Й загалом, за її словами, у селах, мають бути створені належні комфортні та безпечні умови проживання: центральне водопостачання, вивезення побутових відходів, вуличне освітлення, вуличне відеоспостереження, благоустрій території.

Валентина Залевська вірить, що завдяки підприємництву, сучасним підходам до фермерства, розвитку туризму Берестечківська ОТГ буде активно розвиватися.

– Ми можемо і повинні жити краще. Для цього нам треба лише одне – усвідомити себе господарями на своїй землі. Не надіятись на «доброго дядю», а самим розумно розпоряджатися тими багатствами, якими Бог так щедро поблагословив нашу землю.

Telegram Channel