Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині бізнесмен незаконно викупив комунальне приміщення вартістю 340 тисяч гривень

Суд повернув споруду громаді.

Фото Pixabay.

На Волині бізнесмен незаконно викупив комунальне приміщення вартістю 340 тисяч гривень

Господарський суд Волинської області задоволив позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави до Благодатної селищної ради та підприємця, скасував рішення ради, визнав договір купівлі-продажу об`єкта нерухомого майна недійсним та повернув у комунальну власність будівлю колишньої пожежної частини

Прокурори звернулися до суду, виявивши порушення вимог чинного законодавства при проведенні приватизації комунального майна.

У договорі прописано також умову про «право викупу» приміщення, яка суперечить чинному законодавству.

З'ясувалося, що у червні 2017 року між селищною радою та підприємцем укладено договір оренди нежитлового приміщення площею 129,5 м², яке є частиною приміщення колишньої пожежної частини.

У договорі прописано також умову про «право викупу» приміщення, яка суперечить чинному законодавству.

У вересні 2017 року селищна рада затвердила оцінку вартості всього нежитлового приміщення, а не лише орендованої підприємцем частини, та надала згоду на його продаж. Між селищною радою та покупцем було укладено договір купівлі-продажу.

Продаючи об’єкт нерухомості в такий спосіб – за відсутності затверджених переліків об’єктів комунального майна, що підлягають приватизації шляхом викупу, без проведення аукціону чи конкурсу (що дало би можливість громаді поповнити бюджет на більшу суму), а також проігнорувавши факт, що на частину проданого приміщення укладено договір оренди із іншим суб’єктом господарювання,селищна рада порушила низку вимог законодавства та перевищила встановлені Законом України «Про місцеве самоврядування» повноваження.

Відтак прокурори домоглися скасування рішення Благодатної селищної ради про дозвіл на продаж майна, визнання недійсним договору його купівлі-продажу та повернення приміщення громаді селища.

Нагадаємо, жінка вбила двох своїх дітей та вчинила самогубство.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel