Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Бджолярі нарікають, що таких кепських справ на пасіках не було впродовж 40 років

Отакої!

Фото kolochava.com

Бджолярі нарікають, що таких кепських справ на пасіках не було впродовж 40 років

Тож мед буде ду-у-уже дорогим...

Пасічники одностайно кажуть, що нинішній сезон — найгірший за останні 40 років, через несприятливі погодні умови.

Про це повідомляє пасічник Костянтин Козирєв, пише Економічна правда з посиланням на agronews.ua.

«З 12 травня і по 7 липня бджіл треба було підгодовувати, щоб не померли. Доводилося вибирати між виживанням сімей і якісним медом, котрий ніколи у вас не вийде, якщо довго годувати бджіл цукровим сиропом. Якщо даєте більше 240 грамів на сім’ю, бджола починає відкладати цукор про запас», — розповідає бджоляр.

З 12 травня і по 7 липня бджіл треба було підгодовувати, щоб не померли. Доводилося вибирати між виживанням сімей і якісним медом, котрий ніколи у вас не вийде, якщо довго годувати бджіл цукровим сиропом.

За словами Козирєва, медоносна фацелія споживалася бджолами не ради доброго медозбору, а як органічна підтримка, їжа для розвитку. Навіть коли пішов взяток від соняшнику, сім’я приносила за день нектару не 4−7 кілограмів, як зазвичай, а в середньому 1−1,5 кг.

«Після цього всього пасічники мусять підняти ціну на мед. Наразі собівартість кілограма меду — понад 70 грн. У 2018 році, для порівняння, було 43 грн. Але ні коронавірус, ні неврожайний рік великого ажіотажу на цінний продукт не спричинили», — додає пасічник.

Telegram Channel