Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У центрі Луцька молилися за військових, які загинули за Україну на Сході (Фото)

Молитва за захисників.

Фото Волинської ОДА.

У центрі Луцька молилися за військових, які загинули за Україну на Сході (Фото)

У Луцьку молитва за загиблими Героями відбувається щомісяця у перший четвер з 18:00 до 19:00 години

У Луцьку вшанували пам'ять загиблих у російсько-українській війні. У четвер, 1 жовтня, біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» на Театральному майдані міста відбулася громадська панахида за полеглих під час бойових дій у зоні АТО та ООС.

Зазначимо, що в Луцьку молитва за загиблими Героями, згідно ініціативи Міністерства ветеранів та Інституту національної пам’яті, відбувається у перший четвер місяця з 18:00 до 19:00 години. Через карантинні обмеження протягом попередніх місяців на молитву не збиралися.

 Вони знали, що попереду – ворог, позаду – рідна країна, батьки, діти, родина, а над ними – Бог.

 

Вчора у центрі міста кожен міг долучитися до спільної молитви за загиблих військових та покласти квіти до фотостенду. Впродовж вересня на фронті Україна понесла знову втрати – за місяць п’ять загиблих Героїв: Віталій Грицишин, Володимир Хоменко, Тарас Кубійович, Руслан Волков, Костянтин Оверко. Серед загиблих волинян немає.

 

«Сьогодні, дивлячись у минуле ми з вами повинні зрозуміти, що наші славні предки перемагали ворогів завдяки тому, що в них у серцях жила віра в Бога і любов до рідного краю. Це те, що нам необхідно відновити, це те , чому має навчитися український народ. Ті хлопці, які відійшли у вічність, звершивши найбільший обов’язок українського громадянина – захист рідної Вітчизни і брата свого ближнього, мали у серцях набагато більше, аніж любов до Батьківщини. Вони знали, що попереду - ворог, позаду - рідна країна, батьки, діти, родина, а над ними – Бог. Нехай же пам'ять про загиблих Героїв та незламна козацька кров, яка тече по наших жилах, допоможе запанувати миру на нашій з вами землі!» — після молитви сказав протоієрей Михайло Бучак.

Вшанували також загиблих на сході України, згадали й про тих, хто помер в авіакатастрофі у Чугуєві. Як сказав Михайло Бучак, це ті хлопці, які б не відвернули би штурвал літака над Донбасом, а якби довелося – захищали свою Батьківщину незважаючи ні на що.

 

 

 

 

Молитва за захисників.
Молитва за захисників.

 

Молитва за захисників.
Молитва за захисників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel