Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Рівному відбудеться фотопроєкт «Сильні духом. Мами»

Ті, хто навчився бути ще більш сильним.

Фото rivne1.tv.

У Рівному відбудеться фотопроєкт «Сильні духом. Мами»

Героїнями світлин стали 12 мам з різних куточків України, які втратили синів на війні, але жінки знайшли сили жити далі, стали підтримкою та прикладом для інших, займають активну громадянську позицію

На фото жінки зображені у дизайнерському національному вбранні. Усі 12 світлин прикрашають календар на 2020 рік, який видали організатори проєкту у січні цього року. Про це інформує Суспільне.

Вони хотіли відійти від трагічного образу матері, яка втратила дитину, і показати не тільки горе жінок, але й їхню красу та мужність, повідомляє Рівненська обласна універсальна наукова бібіліотека.

Вони хотіли відійти від трагічного образу матері, яка втратила дитину, і показати не тільки горе жінок, але й їхню красу та мужність, повідомляє Рівненська обласна універсальна наукова бібіліотека. Автор ідеї проєкту – Наталія Дубчак, мати загиблого молодшого сержанта Олександра Єрошенка.

Рівненщину представляє Наталя Борисенко. Її син, Олександр Борисенко, військовий 21-річний снайпер, служив за контрактом у 30-й механізованій бригаді Новоград-Волинського 8-го армійського корпусу Сухопутних військ України. Він перебував у Криму під час його анексії РФ в березні 2014 року. Під час мінометного обстрілу (м. Лутугіне Луганської області) отримав важкі поранення. Загинув 1 вересня 2014 р. Указом Президента України О. Борисенка нагороджено орденом «За мужність» IIІ ступеня (посмертно), йому також було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Рівне». Рівненську ЗОШ № 5 названо на його честь.

Фотовиставка створена в рамках проєкту духовно-психологічної опіки, підтримки та реабілітації родин загиблих військовослужбовців.

Презентація фотовиставки відбудеться 6 жовтня 2020 року о 14 годині.

Telegram Channel