Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Моя вчительська суперсила має багато складників» – переможець престижного конкурсу педагогів

У педагога 59 учнів – переможці обласних етапів науково-дослідних робіт Малої Академії наук України. 

Фото Суспільного.

«Моя вчительська суперсила має багато складників» – переможець престижного конкурсу педагогів

Учитель з Тернопільщини Василь Дяків став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020. Чоловік викладає історію, громадянську освіту та основи здоров’я у Заліщицькій гімназії. За 19 років роботи в навчальному закладі випустив понад півсотні переможців обласного етапу Малої академії Наук України

На своїх уроках Василь Дяків втілює ідеї Монтессорі, працює з дітьми як тренер. Деталі про нього повідомляє Суспільне.Рівне.

Крім учительської роботи, він пише вірші, веде власний блог та разом з учнями розробляє туристичні маршрути рідним містечком.

Крім учительської роботи, він пише вірші, веде власний блог та разом з учнями розробляє туристичні маршрути рідним містечком.

«Лише особистість може виховати особистість. «Основи здоров’я» і «Громадянська освіта» – це є ті предмети, які намагаються пояснити дітям, як жити», – каже Дяків.

 

 Він викладає історію України та всесвітню історію. Є керівником Заліщицького осередку Всеукраїнського учнівського творчого об’єднання «Унікум КРОКС». Минулоріч педагог здобув перемогу в конкурсі «Учитель року» та звання Заслуженого вчителя України. У педагога 59 учнів – переможці обласних етапів науково-дослідних робіт Малої Академії наук України. 

«Кожна дитина має право обирати ті предмети, які їй подобаються і в яких вона бачить свій власний розвиток», – розповів Дяків.

Колишній учень Василя Дяківа дворазовий чемпіон України з КРОКСу Андрій Сендзюк навчається у США.

«Я щасливий, що зустрів Василя Григоровича. Він був тим педагогом, який мені багато корисного радив. Навчаючись у Великобританії та США я зрозумів, що важливо не настільки твої академічні здібності і те, як ти вчився, а те, як ти себе представляєш, чи переживаєш за свою громаду і чи робиш щось для свого суспільства», – розповів Сендзюк.

«Моя вчительська суперсила має багато складників. Перший полягає в тому, щоб завжди бути собою і відображати свій ціннісний світ. Друге – це командна робота. Підтримка мого колективу і не тільки колективу. Третє – моя сім’я і четверте – я вірю в Бога», – каже Дяків.

Telegram Channel