Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Любешівській громаді хваляться практикуванням «Бюджету участі»

Селищна рада і надалі готова підтримувати ініціативу та ідеї жителів громади.

Фото lubeshivska-gromada.gov.ua.

У Любешівській громаді хваляться практикуванням «Бюджету участі»

Нагоду вкладати свої зусилля у вирішення спільних проблем люди мають завдяки громадському бюджетуванню

Любешівська селищна рада подала проєктну заявку на конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування у 2020 році»  і пройшла перший етап відбору. Про це йдеться на сайті громади. Організатором Конкурсу є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у партнерстві з Радою Європи.

Практика «Бюджет участі», яка впроваджується у громаді  третій рік поспіль, існує далеко не в кожній громаді і є свідченням того, що Любешівська селищна рада  застосовує один з європейських підходів - включення громадськості в процес ухвалення тих чи інших рішень органу місцевого самоврядування. 

Як зазначив селищний голова Олег Кух, Любешівська громада в запровадженні громадського бюджетування дуже швидко розвивається, і це хороша практика, яка матиме продовження. «Селищна рада і надалі буде підтримувати ініціативу та ідеї наших жителів, бо це найефективніший  інструмент е-демократії» - переконаний  очільник громади Олег Кух.

«Селищна рада і надалі буде підтримувати ініціативу та ідеї наших жителів, бо це найефективніший  інструмент е-демократії» - переконаний  очільник громади Олег Кух.

На даний час реалізовано сім проєктів Бюджету участі.

Telegram Channel