Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку ЖЕК подав до суду на мешканців

Комунальні проблеми.

Фото Суспільного.

У Луцьку ЖЕК подав до суду на мешканців

Чому люди відмовляються платити

Житлово-комунальне підприємство № 3 у Луцьку подало до суду на мешканців через несплату за утримання будинкУ.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Як розповів мешканець будинку на вулиці Євгена Сверстюка, 17, Віктор Матрунчик,  ЖЕК судиться з ним і ще двома сусідами, які боргують за утримання будинку. Чоловік живе у цьому будинку із 82-го року. Не платить з тієї причини, що, на його думку, ЖЕК нічого не робить.

Загальний борг мешканців перед ЖЕКом понад 19 тисяч гривень. Один з мешканців не платить, бо на їхню думку, ЖЕК нічого не робить...

 

Директор луцького житлово-комунального підприємства №3 в Руслан Юлдашев розповів,  загальний борг мешканців перед ЖЕКом понад 19 тисяч гривень. З його слів, за останні сім років у будинку виконали 43 види робіт. Оскільки жителі цього будинку не шукають собі іншого управителя, директор ЖЕКу має право подати на них в суд за борги, тому й скористався цим правом.

Мешканка цього ж будинку Тамара Бролінська не сплачує за утримання четвертий рік. Жінка каже, що жителі самі прибирають вулицю та під'їзд: «Будинок був такий обдертий, що було страшно дивитися. Ми зібрали гроші, зробили прибудинкову територію. Я з того часу перестала платити».

 

 

Будинок старий, чотирьохквартирний, мешканці тут ОСББ не створили. У домі тече дах, немає вимощення, через це у помешканні утворюється грибок, - розповідає дочка однієї з власниць квартири Олена Петренюк-Радобенко.

Власниця квартири №4, 85-річна Раїса Чан-Сун розповіла: кілька років у неї був борг, який сплатила, але після цього, зі слів жінки, ЖЕК не почав латати дах і усувати причину появи вологи. Про те, що ЖЕК стягнув з неї борг у 2,5 тисячі гривень жінка дізналась, коли пішла отримувати пенсію.

Щоб довести свої права у суді, мешканцям будинку потрібно збирати докази бездіяльності житлово-комунального підприємства, – радить адвокат Олег Стецюк. Треба витребувати інформацію із ЖЕКу, що за ці останні роки було зроблено з капітального ремонту. Також можна провести обстеження, чи дійсно ці роботи були проведені, чи ні, - каже адвокат. Він пояснює: якщо мешканці вважають неналежною роботу житлово-комунального підприємства, співвласникам хоча б трьох квартир потрібно складати акти претензій і направляти до ЖЕКу, щоб робили перерахунок.

 

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel