Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Українським водіям приготували сюрприз: максимальну швидкість буде змінено

Швидкісний режим можуть змінити.

Фото Главком.

Українським водіям приготували сюрприз: максимальну швидкість буде змінено

Наразі під час визначення швидкісного режиму відштовхуються від класифікації доріг, але у багатьох містах вона не затверджена

В Україні незабаром можуть змінити правила дорожнього руху стосовно швидкісного режиму. Про це повідомив заступник голови Координаційної ради загальнонаціонального форуму безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв.

На магістральних дорогах максимальна швидкість може скласти не більше 100 км/год, на магістральних вулицях загальноміського значення – не більше 80 км/год.

Реклама Google

Як пише Главком з посиланням на «MMR», зараз у населених пунктах максимальна швидкість для автомобілів складає не більше 50 км/год, але Координаційна рада Форуму вивчає можливість зміни цього пункту.
«На магістральних дорогах максимальна швидкість може скласти не більше 100 км/год, на магістральних вулицях загальноміського значення – не більше 80 км/год, на магістральних вулицях районного значення – не більше 60 км/год, на вулицях і дорогах місцевого значення – не більше 50 км/год», – йдеться у повідомленні.
У Координаційній раді наголошують, що пропонується відштовхуватися від класифікації доріг, але у багатьох містах вона не затверджена. «Перш ніж вводити подібне розмежування граничної швидкості, варто вирішити цю проблему», – йдеться у публікації.

Telegram Channel