Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Помер відомий волинський актор

Вічна пам'ять.

Фото зі сторінки Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка у фейсбуці.

Помер відомий волинський актор

5 жовтня пішов з життя корифей театру заслужений артист України Ісаак Каленикович Пуц

Про смерть митця повідомили на сторінці Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка у фейсбуці.

Трудову діяльність Ісаак Пуц розпочав у 1955 році артистом драми у Луцьку. За роки своєї акторської діяльності, ним зіграно понад 250 ролей. Серед них: Сеньйор Монтеккі – «Чума на дві родини ваші» Г.Горіна, Кум – «Кайдашева сімя» І.Нечуя-Левицького, Виборний – «Наталка Полтавка» І.Котляревського, Дудукін – «Без вини винні» О.М.Островського, Греміо – «Приборкання норовливої» В.Шекспіра, Сеньйор Фернандо - «Дерева помирають стоячи» А.Касона, Гервасій – «Мартин Боруля» І. Карпенка-Карого, Сорокотисячников – «Суєта» І.Карпенка-Карого, Матвій Голуб – «Прости і помилуй» М.Кузьо, Кочубей – «Одкровення від Мазепи» Олелька Островського та інші.

Реклама Google

В квітні 1990 року йому було присвоєно звання заслуженого артиста України.

Роль Зенона у виставі «У.Б.Н» Г.Тельнюк – велика творча перемога актора, де в повній мірі продемонстровано талант і досвід роботи, вміння працювати з граничною самовіддачею і чітку громадянську позицію митця. Газета «Віче» за 6 червня 2002 року пише: «В тім слово «зіграв» якось і не дуже підходить – Ісак Каленикович досягає найвищої майстерності перевтілення, здається, що його внутрішній світ так близько від внутрішнього світу Зенона, що він просто живе його життям».

В квітні 1990 року йому було присвоєно звання заслуженого артиста України. На фестивалі «Прем’єри сезону – 2003» за роль Зенона у виставі Г.Тельнюк «У.Б.Н.» Ісак Каленикович нагороджується дипломом за перемогу у номінації «Краща чоловіча роль». А в 2004 році він нагороджується дипломом за роль Виборного у виставі «Наталка Полтавка» І.Котляревського в номінації «Краща чоловіча роль другого плану». За плідну творчу працю Пуцю І.К. було присуджено премію імені Агатангела Кримського.

Колектив театру висловив щирі співчуття рідним та близьким.

Нагадаємо, у Луцьку помер відомий тележурналіст.

 
 
 
 
Telegram Channel