Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Богдан Шиба розповів про сім’ю, автомобіль і кредит на 11 років (Відео)

Кандидат каже, що його діти уже мають свої сім'ї, але для нього і дружини вони все одно діти.

Фото facebook.com/BogdanShybaofficial.

Богдан Шиба розповів про сім’ю, автомобіль і кредит на 11 років (Відео)

Богдан Шиба розповів про свою сім’ю та про те, чому, перебуваючи на посаді Луцького міського голови, взяв у кредит квартиру, який виплачував понад 10 років

Про це йдеться в інтерв’ю Шиби з журналістами Олегом Криштофом та Анастасією Качиною.

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба в шлюбі вже 31 рік. Має доньку, сина та трьох маленьких онуків.

«Моя дружина змушена була звільнитися з роботи, щоб глядіти свою маму – мою тещу, бо вона живе сама в Локачах і мусово за нею доглядати. Ольга дуже добра дружина і дуже добра донька. Вона вболіває за мене і за свою маму, за наших дітей. Діти вже дорослі, але для мене і для моєї дружини вони все одно діти. Вони вже одружені і мають своїх дітей, але для нас вони завжди – малі діти», – розповідає Шиба.

Раніше у нього була квартира в центрі міста на 100 квадратів. За словами Богдана Шиби, цю квартиру він взяв у кредит, коли був на посаді міського голови і винаймав у Луцьку житло. Кредит за квартиру погасив лише торік.

Брати з міста квартиру мені не дозволяла моя життєва позиція, тому я взяв кредит

«Я не мав стільки грошей, щоб купити собі квартиру, тому чотири роки винаймав житло. Брати з міста квартиру мені не дозволяла моя життєва позиція, тому я взяв кредит. Оскільки треба було багато коштів, банк тоді не видавав в українській валюті, а лише в іноземній. Тобто я один із тих, хто в 2014-2016 роках не знав, що робити з тим валютним кредитом, оскільки треба було щомісяця платити 600 доларів. У листопаді 2014 року 600 доларів – це було аж 24 тисячі гривень», – розповідає Богдан Шиба.

За словами Шиби, кредит йому допомагала сплачувати родина. А в 2019 році, коли вже сплачувати кредит не було сил, він продав квартиру в Турійську і погасив кредит. Після цього він продав квартиру, за яку виплачував кредит понад 10 років, і придбав собі меншу – недалечко від тієї, що була.

Власного автомобіля, каже Богдан Шиба, він ніколи не мав. У позаробочий час їздить на велосипеді або користується маршрутками.

«Він (автомобіль ред.) мені без потреби. Коли я працюю десь на якійсь посаді, звісно, треба десь їздити, тому я користуюся службовим автомобілем. Якщо я поза службою, то мені вистачає моїх ніг. У такі моменти я користуюся громадським транспортом. Тролейбусом не їжджу, бо вважаю, що це для соціальних категорій людей. Завжди користуюсь маршрутками», – пояснює кандидат на посаду Луцького міського голови.

Не має Богдан Шиба і дачі за містом. Каже, що дачувати йому ніколи.

«Я купив квартиру в старому польському будинку, де є трохи більше сотки землі. Там я посадив собі газончик, квіти. Там собі дачую щодня, коли є бажання», – розповідає Шиба.

Telegram Channel