Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку дерева рахуватимуть автоматично

Облік та інвентаризацію зелених насаджень в Луцьку здійснбюватиме система «Inspectree».

Фото volyn.com.ua.

У Луцьку дерева рахуватимуть автоматично

У місті запровадять автоматизовану систему обліку зелених насаджень «Inspectree»

Сьогодні, під час засідання дистанційної позачергової 94-ї сесії міської ради, було прийнято рішення про виділення з міського бюджету відділу екології департаменту житлово-комунального господарства 45 тисяч гривень на запровадження та обслуговування автоматизованої інформаційної системи обліку зелених насаджень, інформує Луцька міська рада.

Відсутність такої інформації та бази даних призводить до порушень в утриманні та експлуатації насаджень. Неможливо забезпечити їх збереження та якісний догляд за ними. Здорові, якісно підібрані за видовим складом, доглянуті та збережені зелені насадження міста є одним із найважливіших компонентів сталості довкілля.

Здорові, якісно підібрані за видовим складом, доглянуті та збережені зелені насадження міста є одним із найважливіших компонентів сталості довкілля.

З метою здійснення обліку та інвентаризації зелених насаджень, проведення заходів з виявлення запасів природних рослинних ресурсів, одержання достовірних даних щодо кількісних та якісних характеристик зелених насаджень на території Луцької міської територіальної громади, підвищення прозорості у галузі управління зеленими насадженнями, відділом екології розпочато запровадження та обслуговування автоматизованої інформаційної системи обліку зелених насаджень через впровадження сучасного інформаційного рішення у вигляді інформаційно-аналітичної системи «Inspectree».

Впровадження та обслуговування інформаційно-аналітичної системи «Inspectree» стане підґрунтям для розробки програм будівництва, відновлення та експлуатації об’єктів зеленого господарства, сприятиме утриманню їх у здоровому та упорядкованому стані, попереджувати порушення в даній сфері, забезпечити збереження та догляд за природними ресурсами.

Використання інформаційно-аналітичної системи «Inspectree» забезпечить безперешкодний доступ до інформації щодо зелених насаджень всіх зацікавлених осіб, участь громадськості у формуванні та прийнятті обґрунтованих управлінських рішень.

Telegram Channel