Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Укрпошта почала приймати цифрові документи з «Дії»

У міністерстві нагадали, що для того, аби перейти на нову версію, потрібно оновити додаток.

Фото Укрпошти.

Укрпошта почала приймати цифрові документи з «Дії»

З додатку відтепер можна отримували посилки

«Укрпошта» почала приймати цифрові документи з оновленого додатку «Дія 2.0». Як ідеться в повідомленні Міністерства цифрової трансформації у Telegram, за документами з додатку відтепер можна отримували посилки у відділеннях «Укрпошти». Про це інформує Суспільне.

Для цього оператор у поштовому відділенні має відсканувати штрихкод зі зворотного боку паспорта, а «Дія» передасть дані до системи «Укрпошти». Нині відділення приймають ID-картку та закордонний біометричний паспорт з «Дії».

Нині відділення приймають ID-картку та закордонний біометричний паспорт з «Дії».

За документами з «Дії 2.0»: можна отримати:

внутрішні та міжнародні рекомендовані відправлення (листи, бандеролі, поштові картки, секограми);

внутрішні страхові відправлення без післяплати або з післяплатою на суму до 5000 грн (Укрпошта Експрес, Укрпошта Стандарт, Укрпошта SmartBox);

міжнародні страхові відправлення без митних нарахувань та після сплати.

У міністерстві нагадали, що для того, аби перейти на нову версію, потрібно оновити додаток.

Раніше перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб повідомив, що уряд змінив постанову про е-паспорт громадянина України та розширив перелік операцій, які можна буде зробити за допомогою додатку «Дія». За його словами, постанова надала можливість використовувати так званий «шерінг документів». Ця функція дозволяє надати електронну копію документів при отриманні послуг у банках, у нотаріусів, при отриманні поштових посилок великої вартості тощо.

Шерінг потрібен для тих випадків, в яких людина має надати установі свої основні дані — ім'я, прізвище, серію та номер паспорта. Відсканувавши QR-код з «Дії», банк або поштове відділення отримає необхідні дані та не потребуватиме паперових еквівалентів документів.

Що відомо

6 лютого Міністерство цифрової трансформації презентувало систему «Дія». Це онлайн-сервіс державних послуг. Спочатку через додаток «Дії» було доступне лише цифрове водійське посвідчення. А користувачі скаржилися на численні збої в програмі. У міністерстві повідомили, що це відбувалося через велике навантаження.

Telegram Channel