Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сiм кiлометрiв ниток знадобилося українцю для створення точної копiї велосипеда

Аби виготовити такий велосипед, пану Станіславу знадобилося 5 років.

Фото зі сторінки Лани Вєтрової у Facebook.

Сiм кiлометрiв ниток знадобилося українцю для створення точної копiї велосипеда

Велосипед складається із 120 000 вузликів

Мешканець мiста Вишгород Станiслав Рудич зв'язав нитками в технiцi макроме точну копiю велосипеда! Експерти Нацiонального реєстру рекордiв спочатку засумнiвалися, чи можливо це зробити без використання в основi металевого каркасу. Але, як виявилося, нiчого, крiм ниток, для створення цiєї iнсталяцiї, автор не використовував, пише керівник Нацiонального реєстру рекордiв Лана Вєтрова.

Колеса виробу крутяться, їх можна зняти, а кермо повернути. Як і в справжньому велосипеді, педалями можна  прокрутити заднє колесо.

Пружнiсть виробу забезпечує вузликове плетiння, яке забезпечує мiцну форму. Це – iнсталяцiя велосипеда в натуральну величину, аналогiв якої немає не лише в Українi, а й за її межами. Висота — 1 м 17 см, довжина — 1 м 84 см.

При цьому колеса виробу крутяться, їх можна зняти, а кермо повернути. Як і в справжньому велосипеді, педалями можна  прокрутити заднє колесо.

Для того, щоб досягти такого ефекту, потрібен точний математичний розрахунок шнурування. Станіслав Рудич, як інженер за фахом, спочатку робив чiткi креслення, i лише потiм приступав до плетiння нитками. За пiдрахунками автора, велосипед складається із 120 000 вузликів.

Telegram Channel