Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У місті багато промислових зон, цікавих інвесторам: у Луцьку відбулися громадські слухання з обговорення генплану міста

Генплан міста Луцька.

Фото Суспільного.

У місті багато промислових зон, цікавих інвесторам: у Луцьку відбулися громадські слухання з обговорення генплану міста

Документ про перспективу розвитку міста

У Луцьку громадськість обговорила створення нового генерального плану міста. Востаннє генплан ухвалювали у 2009 році.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Начальник управління містобудування та архітектури Луцької міськради Веніамін Туз розповів, що місто розбудовується, тому зміни у ньому необхідні. У новому варіанті генплану визначено, що центральна частина Луцька буде формуватися в європейському масштабі – розростається шляхом концентрації будівель, але не багатоповерхівок.

У місті багато промислових зон, які себе вичерпали, підприємства зупинилися.  Ці ділянки цікаві інвесторам, як територія для будівництва житла.

 

Веніамін Туз зазначив, що у місті багато промислових зон, які себе вичерпали, підприємства зупинилися. Ці ділянки цікаві інвесторам – як територія для будівництва житла. Щоб реалізувати увесь потенціал обласного центру потрібно затвердити новий генеральний план міста.

Генплан – це документ про перспективу розвитку міста, –  зауважив луцький архітектор Андрош Бідзіля. Каже, з новим документом ознайомився: «У ньому я не бачу розвитку міста, а є тільки те, що є. Немає перспективи, як буде розвиватися культура, інфраструктура, освіта, промисловість?»

Громадські слухання щодо нового генплану Луцька розпочалися о 16 годині. В палаці культури зареєструвалося 203 людей. Працівники міськради облаштували три столики для реєстрації, прописку у лучан не перевіряли. Також була попередня реєстрація, – розповіла працівниця міськради Софія Гула.

Очікування лучан, які прийшли на громадські слухання, від нового генплану міста різні. Лучанин Павло Сачук хоче почути рішення щодо ставків у районі Кічкарівки. Чоловіка цікавить, чи буде там забудова, чи ні. Також готовий внести свої пропозиції з облаштування луцького парку. Ігор Несінковський живе на території парку 900-річчя, прийшов, щоб знати чи будуть землі відчужувати та на якій підставі.

 

 

Реклама Google

 

Озвучені пропозиції під час слухань вивчатимуть, конструктивні врахують, – резюмував начальник управління містобудування та архітектури Луцької міськради Веніамін Туз. Далі документ розгляне обласна містобудівна рада, потім він пройде експертизу. Лише тоді, генплан розглядатимуть на сесії міськради.

 

Джерело: Суспільне.
Telegram Channel