Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сьогодні – всесвітній день яйця, який вважають найкращим сніданком

Яєчня - найкращий сніданок.

Фото uamodna.com.

Сьогодні – всесвітній день яйця, який вважають найкращим сніданком

9 жовтня відзначають Всесвітній день яйця. Почалося усе з 1996-му році, коли на конференції «Міжнародної яєчної комісія» її делегати запропонували встановити щорічне свято для цього продукту

Яйця у раціоні позитивно впливають на волосся, зір і на весь організм в цілому.

Яйця довше зберігають відчуття ситості порівняно з вівсянкою чи тостами.

Факти про яйця:

1. Яйця довше зберігають відчуття ситості порівняно з вівсянкою чи тостами. Білок і жири у яйцях допомагають підтримувати бадьорість.

2. У яйцях є холін – поживна речовина, яка стимулює роботу мозку. Також покращує пам'ять і підвищує пильність. Відсутність холіну в їжі призводить до відкладення жиру в печінці, пошкодження нирок і кровотеч.

3. Думка, що від білих і коричневих яєць різна користь – помилкова. Різниця у зовнішніх особливостях курей – у білих яйця білого кольору, а у рудих і рябих – коричневого. Колір жовтка зумовлений харчуванням птиці.

4. У свіжих яєць повітряна камера невеликого розміру, тому вони будуть тонути у воді. Несвіжі яйця спливуть на поверхню. Якщо це сталося, значить для їжі вони непридатні. Ви можете вживати яйця, які зберігалися не довше, ніж десять тижнів.

5. Холестерин є тільки в жовтках. При цьому він збалансований за допомогою лецитину, сприяє переробці жирів і холестерину. У жовтку одного яйця міститься 300 мг холестерину. Тоді як в яєчному білку - 0 мг.

6. Їсти сирі яйця не можна, тому що можна заразитися сальмонелою. Небезпечна бактерія тільки в сирому продукті, так як після теплової обробки вона швидко знищується.

7. Стравоходу потрібно не менше трьох годин, щоб освоїти яйце круто. Тому таку їжу небажано їсти перед сном.

Джерело: Газета по-українськи.
Telegram Channel