Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Затримали луцького прикордонника, який налагодив хабарницьку схему за перевезення контрабандних цигарок

Сприяв контрабандистам возити куриво з Білорусі.

Фото – ДБР.

Затримали луцького прикордонника, який налагодив хабарницьку схему за перевезення контрабандних цигарок

Взяв 2 тисячі доларів за сприяння у переміщенні тютюнових виробів через держкордон

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали інспектора одного з відділів Луцького прикордонного загону Державної прикордонної служби України (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

За попередньою інформацією, прикордонник спільно з цивільними особами налагодив механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння у незаконному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон України з Республіки Білорусь на територію України поза місцями розташувань пунктів пропуску.

Налагодив механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння у незаконному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон України з Республіки Білорусь

 

Правоохоронці задокументували кілька фактів одержання прикордонником неправомірної вигоди на загальну сумі 2 000 доларів США. Під час одержання другої частини хабара слідчі ДБР затримали прикордонника в порядку статті 208 КПК України.

Реклама Google

 

Нині вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України), а також відсторонення від займаної посади та обрання відносно нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.  

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Луцького гарнізону Західного регіону. Оперативний супровід – Управління СБУ у Волинській області.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Державне бюро розслідувань.
Telegram Channel