Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині щедро вродила кукурудза. Ціни мотивують аграріїв вирощувати культуру

Щедрий врожай.

Фото Суспільного.

На Волині щедро вродила кукурудза. Ціни мотивують аграріїв вирощувати культуру

Більшість господарів вирощують кукурудзу для годівлі худоби, решта продає її іншим фермерам

Цього року у Волинській області планують зібрати 350 тисяч тонн кукурудзи.

Про це розповів фахівець з рослинництва департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Книш, йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Збір кукурудзи на Волині розпочався орієнтовно два тижні тому і триває досі. Цього сезону в області цієї культури посіяли 41 тисячу гектарів. Це більше на 10 тисяч гектарів, ніж торік, –  каже Олександр Книш.

Досвідом з вирощення кукурудзи волинські фермери ділилися на експериментальних полях у Рожищенському районі. Із 48 гектарів, що у селі Кроватка, аграрії цього року планують зібрати до 11 тонн урожаю кукурудзи. Агроном сільгосппідприємства Микола П’ятачук каже: цього сезону рослина дозріла завдяки сприятливим погодним умовам.

Хорошому врожаю кукурудзи посприяла не лише сприятлива погода, а ще якісне насіння, техніка та сучасні технології. 

 

22 роки господарює в Україні нідерландець Генріх Герет Девріш. Фермер обробляє майже дві тисячі гектарів землі. Вирощує пшеницю, сою, ріпак, соняшник і кукурудзу. Врожай цього року буде хороший. І ціни світові хороші, - каже господар.

За словами Олександра Книша, хорошому врожаю кукурудзи посприяла не лише сприятлива погода, а ще якісне насіння, техніка та сучасні технології. Зараз стан насіння потребує швидкого збору, бо є надлишок вологи в качанах, - каже фахівець.

 

 Ціни мотивують волинських аграріїв вирощувати кукурудзу. Більшість господарів вирощують кукурудзу для годівлі худоби, решта продає її іншим фермерам розповідає фахівець з рослинництва департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

 

Джерело: Суспільне.
Telegram Channel