Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Як епідеміологи коментують дочасні канікули в Володимирі

Якщо епідемічна ситуація у Володимирі-Волинському стабілізується, діти повернуться до навчання 19 жовтня.

Фото Суспільного.

Як епідеміологи коментують дочасні канікули в Володимирі

У невеликих закритих приміщеннях типу класної кімнати вірус шириться швидко

Дочасні канікули у навчальних закладах Володимира-Волинського допоможуть запобігти поширенню коронавірусної інфекції серед дітей і вчителів, - розповів Суспільному завідувач місцевого лабораторного центру Валерій Онищук.

За останню добу у Володимирі-Волинському районі лабораторно підтвердили 29 випадків коронавірусної інфекції. 19 з них у районному центрі. Для міста це найбільша кількість недужих за добу від початку пандемії. Епідеміолог каже: у навчальних закладах вірус шириться швидко. «Основна причина даного захворювання - закрите середовище, в нас немає класів більше як 50 кв.м. Висота стелі 2.70 от вам і вся кубатура, а в класі знаходиться від 25 до 30 дітей», - розповів Валерій Онищук.

«Основна причина даного захворювання - закрите середовище, в нас немає класів більше як 50 кв.м. Висота стелі 2.70 от вам і вся кубатура, а в класі знаходиться від 25 до 30 дітей», - розповів Валерій Онищук. 

Канікули у місті влаштували з 9 жовтня. Попередньо, триватимуть вони до 19 жовтня. Нагадаємо, рішення про дочасні осінні канікули освітяни Володимира-Волинського ухвалили через стрімке збільшення кількості недужих на коронавірус педагогів та школярів. На дистанційну форму навчання школи не перейшли, бо чимало педагогів нині на лікарняному і навчати учнів нікому.

Нині навчальні заклади, у яких лабораторно підтвердили випадки COVID-19 дезінфікують. 

На дочасних канікулах нині п'ять шкіл та один дитячий садок. Якщо епідемічна ситуація у Володимирі-Волинському стабілізується, діти повернуться до навчання 19 жовтня, розповів начальник міського управління освіти В’ячеслав Петрук.

За даними головної санітарної лікарки області Наталії Янко, Володимир-Волинський у трійці лідерів по поширенню інфекції у навчальних закладах Волині. Станом на 9 жовтня в області продовжують хворіти понад 120 працівників шкіл та понад 45 школярів.  За  останню добу зареєстровано 18 випадків захворювань серед персоналу шкіл та 4 – серед учнів. На самоізоляції перебувають  понад  6 300  учнів,  понад  600  осіб  з-поміж персоналу. 

Telegram Channel