Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Корпус Луцького пологового будинку переоблаштовують під госпіталь для хворих на COVID-19

Поруч з новонародженими будуть хворі на коронавірус?

Фото з відкритих джерел.

Корпус Луцького пологового будинку переоблаштовують під госпіталь для хворих на COVID-19

Туди закуповують нові турецькі ліжка, встановлюють кисневі точки, апарати ШВЛ та інше обладнання

У Луцьку на базі пологового будинку створюють інфекційний госпіталь для хворих на коронавірус  на 250 ліжкомісць і сотню місць із кисневими точками. Під такий заклад перепрофільовують один із корпусів пологового. За кілька днів тут прийматимуть перших пацієнтів.

Про це пише «Перший» з посиланям на сюжет «Аверсу».

Вранці до пологового будинку прибула вантажівка із першою партією нових ліжок. Таких фур прибуде ще дві – вони вщент завантажені усім необхідним обладнанням. 

«Облаштовуєть інфекційний госпіталь потужністю максимум на 250 ліжок для хворих на коронавірус і з підозрою. З них 10 буде для інтенсивної терапії – для пацієнтів, які будуть на апаратах ШВЛ. У загальному буде 100 кисневих точок: 10 в реанімації, 90 на кисневі маски. Крім того, плануємо поставити 10-літрові кисневі концентратори до 1-2 пацієнтів», – каже заступниця директора з економічних питань пологового будинку 

Акушерський корпус обралои через те, що у ньому середня площа палати 20 квадратних метрів, і там можна розмістити більше ліжок. 

Там встановлять новий рентген-аппарат, переносні УЗД-апарати, пульсоксиметри, концентратори кисню, цифрові електрокардіографи, дефибрилятори та іншу техніку на загальну суму понад 10 млн грн.

«Цей акушерський корпус обраний через те, що у ньому середня площа палати 20 квадратних метрів, ми зможемо розмістити більше ліжок. Тут є вже підведені кисневі точки, є операційний блок, три входи, через які можна буде ввозити як із підозрою, так і з підтвердженим ковідом. І окремо буде для вагітних», – розповіла Марина Ляшук.

 

Реклама Google

 

Перший поверх цього корпусу уже пристосований, щоб приймати хворих на ковід-19. Коли розпочалася пандемія, тут завчасно приготували спеціальні бокси для вагітних жінок.

Джерело: Канал соціальних новин "Перший".
Telegram Channel