Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Міносвіти рекомендує дочасно відправити школярів на канікули

Чи будуть дочасні канікули?

Фото з відкритих джерел.

Міносвіти рекомендує дочасно відправити школярів на канікули

Від сьогодні студентів вищих навчальних закладів відправлять на дистанційне навчання та збільшать штрафи за недотримання протиепідеміологічних правил

Міністерство освіти та науки рекомендувало влаштувати в школах осінні канікули з 15 до 30 жовтня

Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет у telegram.

За його словами 12 жовтня, буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня.

 

Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ.

«Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків (при цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року)», - написав Шкарлет.

Він додав, що відповідне розпорядження може бути ухвалено на засідання уряду 13 жовтня.

«Разом із моїм колегою, Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, будемо подавати таку ж пропозицію від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду вже 13 жовтня», - зазначив Шкарлет.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Від сьогодні в Україні дії нове карантинне зонування: якого кольору міста і райони Волині

Водночас, він зазначив, що заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ.

 

Нагадаємо, 11 жовтня президент України Володимир Зеленський дав доручення посилити карантинні заходи –  студентів вищих навчальних закладів відправлять на дистанційне навчання та збільшать штрафи за недотримання протиепідеміологічних правил.

Джерело: Еспресо
Telegram Channel