Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Нинішнє століття може бути для людства останнім – глава ООН

Кліматична криза.

Фото з відкритих джерел.

Нинішнє століття може бути для людства останнім – глава ООН

За словами Антоніу Гутерріша, від кліматичної кризи не застрахована жодна країна світу

Повені, урагани, посухи і пожежі ясно говорять про те, що зміна клімату – загроза всьому людству, і нинішнє століття може виявитися для людства останнім.

Про це сказав генсек ООН Антоніу Гутерріш на форумі під егідою міжнародної кліматичної ініціативи TED Countdown, передає УНІАН.

«Якщо ми не почнемо діяти прямо зараз, нинішнє століття може виявитися останнім століттям для людства», - зазначив генсек ООН.

Від кліматичної кризи не застрахована жодна країна світу. При цьому в кожній державі найбільше страждають найбідніші і найбільш вразливі верстви населення, які найменше причетні до виникнення проблеми зміни клімату.

 

Антоніу Гутерріш нагадав, що, за даними вчених, необхідно утримати підвищення глобальної температури на рівні півтора градуса за шкалою Цельсія. Попри рекомендації кліматологів, зараз це завдання не виконується.

«Мільярди людей у всьому світі вже страждають від нашої бездіяльності. Через укорінену залежність від викопного палива ми тупцюємо на місці. Глобальні кліматичні зміни викликають безпрецедентні лісові пожежі, інтенсивні і часті циклони, повені, посухи та інші екстремальні погодні явища», - заявив генсек ООН.

За словами Антоніу Гутерріша, від кліматичної кризи не застрахована жодна країна світу. При цьому в кожній державі найбільше страждають найбідніші і найбільш вразливі верстви населення, які найменше причетні до виникнення проблеми зміни клімату.

 

«В останні 25 років на частку найбагатших 10 відсотків населення світу припадало більше половини викидів вуглецю в атмосферу. А на частку найбідніших 50 відсотків - всього сім відсотків. Ми все ще можемо побудувати більш безпечний, справедливий і стійкий світ, але діяти потрібно швидко», - сказав глава ООН.


 

Джерело: УНІАН.
Telegram Channel