Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лікар пояснив, чому після коронавірусу варто місяць посидіти вдома

Чому варто поберегтися.

Фото з відкритих джерел.

Лікар пояснив, чому після коронавірусу варто місяць посидіти вдома

Тим, хто одужав від COVID-19 варто добре харчуватися й не виснажувати організм

Повертатися до звичайного життя після перенесеного COVID-19 потрібно плавно. Зокрема, подолавши коронавірус, варто утриматися від надмірних фізичних навантажень щонайменше місяць.

Про це розповів лікар Тарас Жиравецький в інтерв’ю «Обозревателю».

«Зожникам», хто любить бігати, плавати, у перший місяць я би порадив сидіти вдома. Пояснюю пацієнтам: уявіть собі, що ви пройшли курс хіміотерапії. Ось такий стан після перенесеного коронавірусу. У нас у Львові була трагедія: дівчина 19 років після COVID-19 пішла в спортзал, дала навантаження, отримала 40 температуру, менінгіт і померла. Мама – кардіолог, тато – судинний хірург. Тому я би порадив людям, які вели активний фізичний спосіб життя, місяць посидіти на відновленні, добре харчуватися й не виснажувати організм», – каже лікар.

«Це як курс хіміотерапії».

 

За його словами, «вітаміни важливі, але це не панацея. Вони лише каталізують обмінні процеси в організмі».

«Якщо приймати забагато вітаміну С – можуть активізуватися камінці в нирках. А як маєте гастродуоденіт (запалення слизової оболонки шлунка, що переходить на слизові оболонки дванадцятипалої кишки. – Ред.) чи ентероколіт (одночасне запалення тонкої і товстої кишки. – Ред.), то скільки би ви вітамінів не випили, вони не будуть настільки ефективні», – додав Тарас Жиравецький.

Нагадаємо, раніше завідувач пульмонологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко розповів, як зрозуміти, що ви контактна особа і де найбільш ймовірно підчепити коронавірус. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel