Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Силовики Білорусі заявили, що будуть стріляти бойовими в протестувальників

В ході акцій протесту в Білорусі у неділю було затримано більше 6 сотень людей, із них десятки журналістів.

Фото Радіо Свобода.

Силовики Білорусі заявили, що будуть стріляти бойовими в протестувальників

МВС Білорусі випустило відеозвернення, в якому йдеться, що силовики будуть застосовувати проти протестувальників спецзасоби і бойову зброю «в разі необхідності»

Перший заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Казакевич заявив, що силовики відзначають «поступове згасання протестного руху, але його радикалізацію».

За твердженням Казачкевича, на акції минулу неділі в Мінську «вдень це були камені і пляшки, ножі і заточки, а вже до ночі - барикади і палаючі покришки».

 В ході акцій протесту в Білорусі у неділю було затримано більше 6 сотень людей, із них десятки журналістів, у Мінську силовики неодноразово застосовували водомети і світлошумові гранати.

Пряма мова: «Ми зіткнулися не просто з агресією, а з групами бойовиків, радикалів, анархістів, футбольних фанатів. Очевидно що Білорусь намагаються увергнути у хаос 90-х... змусити пройти сумний шлях республік, які пережили кольорові революції.

Від імені МВС заявляю: ми не підемо з вулиць і забезпечимо порядок в країні. Співробітники органів внутрішніх справ та військовослужбовці внутрішніх військ в разі необхідності будуть застосовувати спецзасоби і бойову зброю».

 

Telegram Channel