Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
24 літри: військові у Рівному здали кров для дитячої лікарні

У Рівненський обласний центр служби крові прийшло понад пів сотні військовослужбовців оперативного командування.

Фото Суспільне.

24 літри: військові у Рівному здали кров для дитячої лікарні

Військові оперативного командування «Захід» здали кров для пацієнтів відділення онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні. Свою акцію вони присвятили Дню захисника України, який відзначатимуть 14 жовтня. Медики кажуть, що таким чином бійці забезпечили місячну потребу відділення

У Рівненський обласний центр служби крові прийшло понад пів сотні військовослужбовців оперативного командування. Частини та підрозділи ОК «Захід» не один рік співпрацюють з благодійним фондом «Скарбниця надії» – він опікується онкогематологією, пише Суспільне.

Відтак, напередодні Дня захисника України вони приєднатися до здачі крові для онкохворих дітей.

«Ми хочемо показати своїми діями, що ми захищаємо Україну не тільки на Сході, боронячи від ворога, а й на мирній території ми допомагаємо цивільному населенню», – розповів речник ОК «Захід» Валерій Басалига.

У Рівненський обласний центр служби крові прийшло понад пів сотні військовослужбовців оперативного командування.

Військові здали 24 літри крові. Це – місячна потреба відділення онкогематології обласної дитячої лікарні, – повідомила керівниця благодійного фонду «Скарбниця Надії» Мар'яна Рева.

«У зв'язку з карантином є постійна потреба у донорах. Багато людей або хворіють, або перехворіли і не можуть здавати кров, або бояться йти здавати. Проблема з донорами була завжди, але через карантин вона стала набагато більшою», – каже Мар'яна Рева.

Вона також зазначила, що відділення онкогематології два тижні було на карантині. Зараз відновило прийом онкохворих дітей, які потребуватимуть донорської крові.

Telegram Channel