Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинян просять не відвідувати масових релігійних заходів

Богослужіння пропонують проводити онлайн.

Фото з відкритих джерел.

Волинян просять не відвідувати масових релігійних заходів

Щоб попередити поширення коронавірусу

13 жовтня перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко зустрівся із представниками Волинської Ради Церков. Він просив по можливості перевести богослужіння у храмах в онлайн режим.

Нагадав, що рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію росте з кожним днем не тільки на Волині, а й в країні в цілому. Керівництво області вживає усіх необхідних заходів, аби зменшити рівень поширення небезпечної інфекції. Уже ухвалено рішення щодо роботи розважальних закладів, закладів освіти та культури та затверджено нове епідеміологічне зонування. Нагадав, що на Волині збільшилась кількість районів «помаранчевої» зони. А це означає, що область наближається до встановлення жорсткого карантину, інформує Волинська ОДА.

Волинь наближається до встановлення жорсткого карантину

 

«Необхідно розірвати ланцюг захворюваності та зменшити коло контактних осіб. Для цього необхідно відмовитися від проведення масових заходів, в тому числі і релігійних, – сказав перший заступник голови ОДА. – Звертаємось до вас з проханням по можливості перевести богослужіння у храмах в онлайн режим. Так як це було в період Великодніх свят. В церквах необхідно дотримуватися усіх карантинних вимог та користуватися засобами індивідуального захисту».

 

Реклама Google

 

Також перший заступник голови ОДА звернувся із проханням до керівників релігійних організацій: «Ви користуєтесь неабияким авторитетом у своїх релігійних громадах, до вас прислухаються. Відтак, просимо провести серед вірян профілактичні бесіди щодо дотримання карантинних вимог. Сподіваємось на ваше розуміння, підтримку та допомогу у цій нелегкій боротьбі».

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel