Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Коронавірус може спричинити раптову втрату слуху – дослідження

Небезпечна інфекція.

Фото з відкритих джерел.

Коронавірус може спричинити раптову втрату слуху – дослідження

Встановлено, що коронавірус впливає на організм безліччю способів

У Великій Британії експерти виявили, що новий тип коронавірусу COVID-19 може спричиняти раптову та постійну втрату слуху.

Про це із посиланням на оприлюднене у журналі BMJ Case Reports дослідження пише The Guardian, передає ТСН.

Встановлено, що коронавірус впливає на організм безліччю способів - від втрати смаку та запаху до пошкодження органів. Як заявляють експерти з Університетського коледжу Лондона, COVID-19 може також впливати на слух.

Від втрати смаку та запаху до пошкодження органів – такими наслідками може бути перенесення коронавірусної інфекції

 

Про це, за даними дослідників, свідчить історія 45-річного пацієнта із астмою, який потрапив до реанімації із підтвердженим коронавірусом та лікувався, зокрема, «Ремдисивіром» та внутрішньовенними стероїдами.

«Через тиждень після виписки з реанімації у нього з’явився тинітус (дзвін у вухах), а потім - втрата слуху в лівому вусі», - йдеться у повідомленні.

 

 

За словами експертів, жодні призначені пацієнтові ліки не могли призвести до погіршення слуху. Сам хворий проблем зі слуховими проходами чи барабанними перетинками раніше не мав.

Подальші дослідження показали, що у чоловіка спостерігалося сенсоневральне зниження слуху в лівому вусі. З частковим успіхом це лікували стероїдами. 

Зазначається, що подібний випадок є першим на території Великої Британії. Водночас чимало подібних повідомлень надходить з інших країн.

Експерти наголошують на тому, що порушення слуху у пацієнтів із COVID-19 потребує раннього виявлення та термінового лікування, бо поки невідомо, як саме коронавірус впливає на ці органи чуття.

Доктор Стефанія Кумпа припускає, що SARS-CoV-2 «потрапляє до клітин внутрішнього вуха і спричиняє їхню загибель, або змушує організм виділяти цитокіни, що можуть бути токсичними для внутрішнього вуха».

Як повідомлялося, у Нідерландах від ускладнень COVID-19 померла 89-річна пацієнтка, яка була заражена коронавірусом повторно. Це перший зареєстрований у світі смертельний випадок реінфекції.

Тим часом американська фармкомпанія Eli Lilly зупинила клінічні випробування вакцини від COVID-19 «з міркувань безпеки». Раніше аналогічне рішення ухвалили у Johnson & Johnson.

Джерело: ТСН
Telegram Channel