Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У центрі Луцька пропонують посунути світлофор до перехрестя

Пропозиція!

Фото з відкритих джерел.

У центрі Луцька пропонують посунути світлофор до перехрестя

Перехрестя між проспектом Волі та вулицею Винниченка повинно бути регульованим

У Луцьку пропонують перенести світлофор зі сторони Театрального майдану і зробити регульоване перехрестя (між проспектом Волі та вулицею Винниченка)  з трьома пішохідними переходами.

Про це йдеться в петиції зареєстрованій Богданом Романюком 8 жовтня.

«Для нормального функціонування транспорту, відсутності заторів і можливості роз’їжджатись центральне перехрестя міста Луцьк спроектоване так, що в нього в’їжджає три повноцінних дороги, а виїжджає чотири. Потрапити до центру міста можна вулицями Паркова, Шевченка та проспекті Волі. Виїхати ж можна проспектом Волі, вулицями Богдана Хмельницького, Шевченка та Винниченка. Також є частина дороги на Винниченка на в’їзд, проте вона коротка і на загальний трафік не впливає», – арґументує автор петиції.

Центральне перехрестя міста Луцьк спроектоване так, що в нього в’їжджає три повноцінних дороги, а виїжджає чотири.

У зверненні лучанин зазначає, що пішохідні переходи від ЦУМу до готелю «Україна», а також від нього до Театрального майдану майже неможливо проїхати без порушень ПДР. Причина у тому, що постійно з усіх сторін є пішоходи, потік яких не закінчується. Коли тролейбусу треба повернути ліворуч, це майже неможливо зробити без порушення правил дорожнього руху.

Чоловік пропонує вирішити проблему наступним чином: перенести світлофор зі сторони Театрального майдану на наступну опору, і замість одного регульованого пішохідного переходу в центрі міста (перехрестя Волі-Винниченка) зробити Т-подібне регульоване перехрестя з трьома пішохідними переходами.

 


«Воно буде просте, зрозуміле середньостатистичному, навіть втомленому і навіть не місцевому водію. А головне – буде роз’їжджатись за загальними правилами. Легко, просто і не дорого», – переконаний лучанин.

Джерело: Сайт місцевих петицій
Telegram Channel