Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Рівненщині відкрили дерев'яну скульптуру «За Україну»

Скульптурну композицію створив дубенський митець Микола Бондарчук.

Фото Суспільне.

На Рівненщині відкрили дерев'яну скульптуру «За Україну»

Дерев'яну скульптуру, в якій поєднане зображення січового стрільця, воїна УПА та сучасного захисника України, відкрили 14 жовтня в Дубні на Рівненщині. Встановили її на кільці перехрестя вулиць Семидубської, Мирогощанської та мікрорайону Сурмичі

Висота фігури, яку назвали «За Україну», 6 метрів, діаметр – 1,6 метра. Виготовлена вона із стовбура тополі, пише Суспільне.

Гроші на неї надали спонсори, – зазначив міський голова Дубна Василь Антонюк.

Скульптурну композицію створив дубенський митець Микола Бондарчук. Її ідея виникла у нього кілька років тому, він виготовив макет, який згодом побачили у міській раді та вирішили встановити такий пам'ятник у Дубні.

Скульптурну композицію створив дубенський митець Микола Бондарчук.

Над різьбленням фігури скульптор працював близько року. За словами Миколи Бондарчука, деревина оброблена спеціальною фарбою, яка перешкоджає її руйнуванню.

«Ми взяли три історичні періоди: Перша світова війна, Друга світова війна і сьогоднішні часи. Цих три історичні періоди символізують боротьбу за Україну, за незалежність України. І ця гілка калини йде знизу вверх і справа наліво, це, по суті, структура генетичного коду», - розповів Микола Бондарчук.

Реклама Google

«Ми такі раді, такі щасливі, що в нас є такі люди, патріоти. Захищали нашу країну, боролися, дякуємо», – поділилась із Суспільним дубенчанка Євгенія Гетун.

«Пам'ятник треба, щоб був, бо інакше не буде в нас інтересу до життя. Донести має патріотичну думку – військові захищають нашу країну», – сказав дубенчанин Микола.

Telegram Channel