Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
А ми тую «Фурію червону» відбущанимо… (Відео)

З інтервалом у якихось шість днів Віктор Циганков розписався у воротах двох грандів європейського футболу.

Фото football.ua.

А ми тую «Фурію червону» відбущанимо… (Відео)

А ми нашу славну Україну диво-голом розвеселимо…

Ліга націй УЄФА. Ліга А. Група 4. 4-й тур. Україна – Іспанія – 1:0 (Віктор Циганков, 76 хв.).

13 жовтня 2020 року. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». Головний суддя Павел Гіль (Польща).

Збірній України, здавалося, у поєдинку з «Фурією рохою» абсолютно нічого не світило. Цієї осені ми вже встигли знущально влетіти 0:4 тим‑таки іспанцям, ганебно поступитися 1:7 французам – тож навіть трохи пристойніші 1:2 від німців великої надії не давали.

До того ж, ми тільки раз зіграли внічию зі збірною Іспанії – 29 березня  далекого  2003-го. А згодом лишень поступалися їм (двічі – по 0:4!).

Реклама Google

На додачу, різниця у класі посилювалася коронавірусною заразою та травмами, що викосили гравців, без яких ми ще зовсім недавно не уявляли основний склад «тризубих». А до всього того ще й Руслан Маліновський вибув через перебір «гірчичників».

Проте козаки Андрія Шевченка таки зуміли подарувати Україні перед самісінькою Покровою справжнісіньке футбольне диво!

У першому таймі наші польові гравці робили все, що могли. А коли вже і їхніх зусиль було недостатньо – рятував того вечора просто нестримний Георгій Бущан.

Коли вже зусиль наших захисників було недостатньо – рятував того вечора просто нестримний Георгій Бущан.

Тож на другий тайм ми дивилися з тихенькою надією: а раптом вдасться відстояти нулі на табло і заробити очко…

Але реальність перевершила вболівальницькі сподівання! Наші заграли трохи сміливіше й веселіше. Навіть створили кілька моментів. А на 76–й хвилині сталася справжня українська футбольна казка. Бущан виніс м’яч, Караваєв головою скинув на Ярмоленка, який у два дотики приголомшливим пасом вивів на ворота суперника Циганкова і той снайперським ударом поцілив у кут воріт повз голкіпера «Манчестер Юнайтед» Давіда де Хеа!

Віктор Циганков: «Тепер моє прізвище Marka запам’ятає?» Фото football.ua.
Віктор Циганков: «Тепер моє прізвище Marka запам’ятає?» Фото football.ua.

 У цей момент вся футбольна Україна поринула в глибокий екстаз. Починаючи від Георгія Бущана і тренерського штабу Андрія Шевченка і закінчуючи мільйонами телеглядачів — адже ми забиваємо шедевральний гол і виходимо вперед! А камера тим часом «ловить» на трибунах вболівальницю «синьо–жовтих», яка з тих емоцій… аж розплакалася…

Далі було трохи лячно, бо нам дуже не хотілося цю казку втратити. Проте десять тисяч глядачів на трибунах і чи не 10 мільйонів перед екранами телевізорів так натхненно стискали кулаки, що й самісінькі іспанці виявилися безсилими.

Приголомшлива історична перемога збірної України!!!

До цього матчу ми лише двічі перемагали збірну, яка ставала чемпіоном світу. 10 жовтня 2009–го на «Дніпро–Арені» українці у групі відбору на ЧС-2010 з рахунком 1:0 (гол Сергія Назаренка!) здолали збірну Англії (яка, до речі, на той момент вже не мала великої турнірної мотивації).

Ну, а 15 листопада 2013–го (перед самісіньким початком украй драматичного періоду нашої історії) українці вже у стикових поєдинках відбору до ЧС-2014 з рахунком 2:0 обіграли на «Олімпійському» у Києві французів (забивали Зозуля з гри та Ярмоленко з пенальті!).

Читайте на нашому сайті публікацію «Авторитетне іспанське видання «Marca» вважає, що в стартовому складі збірної України вийдуть Циніков, Шарапенко, Кобаленко і Караве».

А тепер можемо гордо казати: ми не лише «взували» Англію та Францію, а й давали лупня Іспанії! А в Італії з Німеччиною та Бразилії з Аргентиною і Уругваєм – ще все попереду!

Тепер можемо гордо казати: ми не лише «взували» Англію та Францію, а й давали лупня Іспанії! А в Італії з Німеччиною та Бразилії з Аргентиною і Уругваєм – ще все попереду!

В іншому матчі нашої групи збірна Швейцарії на виїзді вела 2:0 у поєдинку з німцями, потім двічі пропустила, знову вийшла вперед і в підсумку таки не втримала перемогу – 3:3!

Тож якщо перед матчем з іспанцями ми б вважали за щастя зачепитися за третє місце у групі й зберегти прописку в елітній Лізі А (про що вже відверто говорив і Андрій Шевченко) — то тепер перед нами вимальовуються цілком реальні перспективи поборотися навіть за лідерство!

14 листопада ми граємо на виїзді з Німеччиною, а 17 листопада приймаємо Швейцарію.
 

Турнірна таблиця групи А4:
М Збірна І В Н П М О
1. Іспанія 4 2 1 1 6–2 7
2. Німеччина 4 1 3 0 7–6 6
3. Україна 4 2 0 2 4–7 6
4. Швейцарія 4 0 2 2 5–7 2

За воротами

«Дякую, що подарували всій країні свято, яке так було нам потрібне!» Фото rbc.ua.
«Дякую, що подарували всій країні свято, яке так було нам потрібне!» Фото rbc.ua.

 Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України:

«Вітаю нашу збірну з перемогою над однією з найсильніших збірних світу – командою Іспанії! У складних кадрових умовах, коли мало хто вірив, коли і нічию вважали б чудовим результатом, ви вийшли на поле, билися за честь України і перемогли!

Дякую, що подарували всій країні свято, яке так було нам потрібне! Пишаємось вами, хлопці!!!».

Тепер про воротаря Бущана знають і в Іспанії. Фото ТРК «Україна».
Тепер про воротаря Бущана знають і в Іспанії. Фото ТРК «Україна».

 Георгій БУЩАН, кращий гравець збірної України у поєдинку з іспанцями:

«Бажаю здоров’я Пятову, Луніну, Паньківу. Так склалися обставини. Я дав поживу для роздумів, але вибирати головному тренеру. Для мене головне – щоб команда перемагала».

Читайте на нашому сайті публікацію «Кріштіану Роналду підчепив коронавірус і не зіграє з «Динамо» у Києві».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel