Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Лесин виш святкує 80-річчя! (Фото, Відео)

У добру подальшу путь!!!

Фото Олександра ФІЛЮКА.

Лесин виш святкує 80-річчя! (Фото, Відео)

Далекого 1940-го в обласному центрі Волині відкрив двері Луцький державний учительський інститут. Розташували його в колишньому сирітському будинку на околиці міста. Уявімо, як пишалися ті перші 135 студентів, які отримали право здобувати фах педагога на 4 відділах: філолога (українського та російського відділень), фізика й математика та вчителя природничих наук

Тепер цей знаний в Україні й за кордоном заклад гордо іменують вишем. За вісім десятиліть він здобув спершу статус педінституту, отримав право називатися іменем Лесі Українки, перетворився на університет, а згодом — на виш національного рівня. Замість 4 скромних відділів нині діють 14 факультетів, 65 кафедр із фаховими викладачами й два Навчально-наукові інститути! З одного приміщення заклад розселився у 13 корпусів!

 

  З’явилися свій коледж, табір, стадіон, ботанічні сади, агробіостанція й музеї, а ще — спільні проєкти з іноземними вишами. І цей перелік можна продовжувати й продовжувати!

За вісім десятиліть він здобув спершу статус педінституту, отримав право називатися іменем Лесі Українки, перетворився на університет, а згодом — на виш національного рівня.

За круглою датою великого колективу з таким покликанням завше криється чимало праці, сподівань, тривог і віри. У студентів — це незабутній виток життя, навчальний і повчальний у всіх сенсах. У викладачів — можливість ще більше зміцнити завдяки молоді українську інтелігенцію.

 

 Багатство й силу отих 80 прожитих літ і — віримо — ще багатьох століть попереду найліпше відчувати разом з іменинником: керівництво університету, який очолює Анатолій Цьось, щиро запрошує викладачів, студентів, випускників та усіх волинян на урочисті академію й концерт. Свято відбулося на площі перед головним корпусом університету (на проспекті Волі,13) сьогодні о 17-й годині!

 
 

 

Редакція «Газети Волинь», у якій теж працюють випускники вишу, щиро приєднується до найтепліших вітань з нагоди славного ювілею! Ми тішимося з того, що маємо неабияку честь і задоволення писати про здобутки особливого колективу, і віримо, що Лесин виш славитиме наш край ще більше і ще довгі роки!!!

Telegram Channel