Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Рівному відкрили нову туристичну локацію – європейський дворик (Фото)

Європа у Рівному.

Фото Рівне Вечірнє.

У Рівному відкрили нову туристичну локацію – європейський дворик (Фото)

Це і Гданськ, і Мюнхен, і Амстердам

У Рівному на Покрову, 14 жовтня, традиційно відбулося свято вулиць Коперника та Петра Могили. Проте головною подією, на яку чекали рівняни понад рік, стало приурочене до свята відкриття Європейського дворика.

Про це пише Рівне Вечірнє.

Тисячі рівнян прийшли поглянути на нову туристичну локацію – шматочок Європи в старій частині Рівного. Хоч головний проєктант запевняє – це постмодерна архітектура, яка не має історичної цінності.   

Такого європейського кварталу в Рівному ніколи не було.  Створили творчу алюзію, телепортувавши людей в баварське або північно-європейське пивне містечко. 

Архітектура нової туристичної локації рівнянам сподобалась.Усі будівлі, і земельна ділянка площею 16 соток належить власнику пивзаводу «Рівень» Мар’яну Годі.

«Всі ідеї – мої.  Мені дуже пощастило, що я знайшов хзорошого архітектора Дмитра Котлярова. Це не бізнесовий проєкт, а іміджевий. Мене надихнула Європа, де я часто буваю і «дурію» від перебування в європейських містах. Проте в дворику немає конкретно якоїсь однієї архітектурної тенденції. Це і Гданськ, і Мюнхен, і Амстердам. Тут використано всі натуральні матеріали. Тут немає штучних замінників і пінопласту. Так, це дорого, але це дуже гарно. І я хочу продовжувати», – розповів власник.

Вартість цього величезного проєкту він назвати відмовився, зазначивши, що це було б некоректно. «Мільйонами доларів це обраховується – це зрозуміло», - зазначив він.

 

 

За словами Мар’яна Годи, в приміщеннях розміститься чотиризірковий готель «Бергшлосс» та ресторан мережі «Рейхарс» (в Інтернеті, на жаль, ми не знайшли мережу з такою назвою – ред.). Поки що внутрішні роботи ще не завершено. Але він планує відкрити принаймні готель вже на початку листопада. При вході в дворик – великі автоматичні ворота. Це в’їзд на дворівневу підземну парковку.

Архітектор Дмитро Котляров розповів, що їхнє бюро займалося проєктом понад два роки. Він – один з найбільших в Рівному: площа займає близько 7 тис.ячметрів квадратних. Він ще не завершений, комплекс буде розвиватися. Наразі в готелі відкриється поки 21 номер, а взагалі передбачено 50 номерів. Стиль архітектури – постмодерн. Такого європейського кварталу в Рівному ніколи не було.

«Ми створили творчу алюзію, телепортувавши людей в баварське або північно-європейське пивне містечко. Історичної цінності цей об’єкт, звичайно, не представляє. Надіємося, що тут будуть проводити якісь цікаві пивні і не тільки фестивалі», – сказав архітектор.

Поруч з Європейським двориком розташувався і колишній Центр учнівської творчості. Тепер це приміщення теж належить Мар’яну Годі. Договір міни вже відбувся. Проте бізнесмен не планує його руйнувати і змінювати. Каже, що будівля збереже свій історичний вигляд і стане Музеєм пива.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Європа у Рівному.
Європа у Рівному.

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Рівне Вечірнє.
Telegram Channel